Khor Fakkan

Een ultraconservatief emiraat 
Een prachtige en fijne baai
Het Fujairah Fort

Vind Dubai, Abu Dhabi & Qatar cruises

Khor Fakkan

Strengheid en elegantie onder de schitterende sterrenhemel

Vanuit een schip van MSC Cruises op de Golf van Oman kunt u de aanzienlijk grote stad Khor Fakkan (of Khawr Fakkan) zien, uitgestrekt rond een prachtige baai, een van de mooiste in de Verenigde Arabische Emiraten. De haven waar uw cruiseschip aan anker ligt is onderdeel van het alcoholvrije en ultraconservatieve Sharjah emiraat, die nog niet aangetast is door de immense golf toeristen.
Het is echter een fijne plek voor een korte cruise-excursie , met een plezierige kustweg, compleet met vismarkt, een verleidelijk stuk strand (hoewel bescheiden badmode wordt geadviseerd in dit gebied) en uitzicht op een populaire surfplek, het eiland Sharq, soms ook het alarmerend klinkende “Shark Island” genoemd,hoewel sharq simpelweg “oost” betekent in het Arabisch.

Wanneer u in Khor Fakkan bent, kunt u op excursie gaan naar Fujairah,dat zich onlangs in snelle vaart heeft ontwikkeld, mede dankzij de economische ontwikkeling in de naburige Emiraten, vooral Dubai. De focus van een groot deel hiervan is de enorme olietankhaven – 's werelds op twee na grootste na Singapore en Rotterdam - aan de zuidkant van de stad, van waaruit de meeste olie uit de Verenigde Arabische Emiraten geëxporteerd wordt, aangezien de oostkustlocatie de schepen een reis van twee dagen rond de punt van het Arabische schiereiland bespaart.

 Er is meestal een rij tankers, enkele kilometers van de kust af, die op hun beurt wachten om te tanken. De hoofdattractie van deze stad is het fotogenieke Fujairah Fortbij Madhab Road in het noordelijke deel van het stadscentrum. Het dateert uit de zestiende eeuw en is de meest volmaakte van de forten in de Verenigde Arabische Emiraten, bovenop een grote plint en met hoge, kale muren oplopend tot een mooie cluster van torens en kantelen, dramatisch omlijst door de buitenzijde van het Hadjargebergte..

Bezienswaardigheden in Khor Fakkan

Ontdek onze excursies

  Verenigde Arabische Emiraten

  Fonkelende diamanten in de woestijn
  Fonkelende diamanten in de woestijn

  Dubai is eigenlijk slechts een van de zeven staten die gezamenlijk de Verenigde Arabische Emiraten of VAE vormen, een confederatie opgericht in 1971 na het vertrek van de Britten uit de Golf.

  Technisch gezien worden de zeven emiraten als gelijkwaardig beschouwd en genieten ze een redelijke hoeveelheid wettelijke autonomie, in tegenstelling tot de verschillende staten van de Verenigde Staten. Dat verklaart waarom lokale wetten in Dubai zo anders zijn dan die in het naburige Sharjah.

  Zoals u kunt zien tijdens een cruise naar de Emiraten heerst er in de praktijk echter een bepaalde hiërarchie. Abu Dhabi, duidelijk de grootste en rijkste van de Emiraten, fungeert als de hoofdstad (ook al is Abu Dhabi-stad amper half zo groot als Dubai) en heeft de meeste invloed op het nationaal beleid en levert de president voor de VAE.

  Dubai staat op de tweede plaats, gevolgd door Sharjah en dan de andere emiraten van Umm al Quwain, Ras al Khaimah, Ajman en Fujairah, die grotendeels onontwikkeld blijven en die op sommige plekken zelfs verarmd zijn.

  Het feit dat de eenheid zich staande heeft gehouden ondanks de grote meningsverschillen tussen Dubai en Abu Dhabi is te danken aan lokale diplomatie, hoewel het ook voor vijandigheid heeft gezorgd, waarbij Dubai, met zijn internationale status, zelfs niet de hoofdstad is van zijn eigen land.