Naha/Okinawa

Ryukyumura Village
Shikinaen-tuin
Het Peace Memorial Park

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Naha/Okinawa

Ontdek de Japanse Tropen

Het verfijnde, de elegantie en de eeuwenoude cultuur van Japan. Tijdens een reis met MSC Grand Voyages, krijgt u de kans om de oude schoonheid te ontdekken van de Okinawa-eilanden. Deze eilanden behoren tot de Ryūkyū-archipel, met Naha als hoofdstad.


Er zijn vele attracties en monumenten te bezichtigen hier, zoals Ryukyu Mura Village en de tuinen van Shikina-en, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan en waar u de karakteristieke houten gebouwen met rode dakpannen kunt bewonderen die uitkijken over het kunstmatige meer en in de aangelegde tuinen die uitnodigen tot vrede en meditatie.   


Het Peace Memorial Park heeft een grote emotionele invloed: tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog vormde Okinawa het toneel van een bloedige strijd tussen Japan en de VS, waarbij rond de 200.000 mensen omkwamen, waarvan meer dan de helft burgers.

De winkel- en restaurantstraat in Naha is Kokusai : twee kilometers aan bars, café's, hotels, en winkeltjes, waar u rond kunt slenteren of genieten van awamori , een typische likeur van het eiland, die wordt geserveerd met ijs. In de hoofdstad vindt u ook het museum van het voormalige ondergrondse hoofdkwartier van de Japanse marine, en het Museum van het Okinawa-prefectuur , waar u in de geschiedenis en cultuur van Okinawa kunt duiken. Om te ontdekken hoe de inwoners vroeger leefden, kunt u ook een bezoek brengen aan Ryukyumura Village , een klein attractiepark waar een dorpje is nagebouwd, en waar ambachtslieden aardewerk vormen, kleding en dekens weven, en waar muzikanten spelen op de sanshin -gitaar.

De klif van Cape Manzamou , gelegen voor de Oost-Chinese Zee, is een echt natuurlijk sculptuur dat is gevormd door de oceaan: een deel ervan lijkt op een olifantenslurf. Hier mag men niet vertrekken zonder een foto te maken.

Must see places in Naha/Okinawa

Ontdek onze excursies

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.