Zeebrugge

Het mooie Brugge
Wafels en chocolade
Kant en keramiek

Vind Noord-Europa cruises

Zeebrugge/Brugge

De charmante middeleeuwse stad

Vandaag de dag is Brugge gevuld met bezoekers en omdat het een reputatie heeft als perfect bewaard gebleven middeleeuwse stad is het de populairste toeristische bestemming van België geworden. U moet dan ook zeker geen bezoek brengen aan Vlaanderen.
met een MSC Noord-Europa cruise en de stad overslaan: de musea van Brugge beschikken over de mooiste collecties van Vlaamse kunst die in België te vinden zijn. De gezellige, winderige straten die geweven zijn rond een netwerk van smalle grachten en bekleed zijn met prachtige oude gebouwen, maken zelfs de meest opgeblazen toeristische hype waar.

Wanneer u uitstapt van uw MSC cruise is het vanzelfsprekende beginpunt de twee voornaamste pleinen: de Markt, aan de voet van de Belfort, en de Burg, die omringd is door het meest indrukwekkende architectonische samenspel van de stad. Op zeer korte afstand vindt u de drie belangrijkste musea, waaronder het Groeningemuseum met prachtige uitdrukkingen van vroege Vlaamse kunst.

Nog iets verderop vindt u het St-Janshospitaal en de belangrijke schilderijen van de vijftiende-eeuwse kunstenaar Hans Memling, evenals de meest indrukwekkende kerken van Brugge: de Onze Lieve Vrouwekerk en St-Salvatorskathedraal. Verder weg ziet u de buitengewoon mooie, kleine grachten en de doolhofachtige geplaveide straten van Oost-Brugge, die zich uitstrekken vanaf het Jan van Eyckplein.

Het meest karakteristieke architectonische kenmerk is de trapgevel, populair tussen de veertiende en achttiende eeuw en nieuw leven ingeblazen door de restaurateurs van de jaren 1880. Er zijn ook enorme Georgiaanse herenhuizen te vinden en kleine, gezellige chalets.

Uw ogen worden keer op keer verrast door de sobere en subtiele verscheidenheid van het stadsbeeld: van intieme gebogen deuropeningen en schuine pannendaken tot scheve schoorstenen en tal van discrete heiligdommen en miniatuur standbeelden.

Must sees in Zeebrugge

Ontdek onze excursies

  België

  Ontdek de Vlaamse cultuur
  Ontdek de Vlaamse cultuur

  Als een federale staat met drie officiële talen en een aanhoudende rivaliteit tussen de twee belangrijkste groepen – Nederlandstalige Vlamingen en Franstalige Walen – is  de saaie reputatie van België absoluut misleidend.
  Een cruise naar België neemt u mee naar de levendige en ontwikkelde steden in het voornamelijk stedelijke noorden en mooie bossen en rotsachtige heuvels in het zuiden. Een vakantie naar België is een genot: tel de Belgische passie voor bier en heerlijke keuken mee en u hebt alle ingrediënten voor een echte onvergetelijke reis. Het naburige Luxemburg, het mooiste Europese land op een klif, draagt daar ook aan bij.

  Ruwweg in het midden van België ligt de hoofdstad Brussel, het hart van de Europese Unie en een levendige en multiculturele stad. Ten noorden van de hoofdstad ligt het vlakke landschap van Vlaanderen, waarvan de belangrijkste stad, Antwerpen, een bruisende oude haven is bomvol schone kunsten, vooruitstrevende mode en tweemaal zoveel bars dan in Amsterdam.

  Verder naar het westen, ook in het Vlaamse deel, vindt u de charmante steden Brugge en Gent: elk met een prachtige concentratie middeleeuwse architectuur. Ten zuiden van Brussel heeft de meest schilderachtige regio van België, de Ardennen in Wallonië, diepe, bosrijke valleien, hoge verhogingen en donkere grotten. De stad Namen is de vanzelfsprekende toegangspoort.