Qaqortoq

Annaasisitta Oqaluffia

Hvalsey kerkruïnes

Qaqortoq Museum

Vind Noord-Europa cruises

Qaqortoq

In de voetsporen van de oude Inuit cultuur

Qaqortoq is de grootste stad in het zuiden van Groenland. De naam betekent "wit", hoewel in de zomer dit betoverende landschap vol staat met kleurrijke wilde bloemen. Uw MSC-cruise brengt u naar een plaats met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en de diepe, blauwe zee van de ijsbergen in de baai en het prachtige Tasersuag meer.

 
Qaqortoq werd in 1775 opgericht en staat bekend om zijn zeehondenproducten en als startpunt voor vele excursies, evenals om een relatief mild klimaat voor de locatie. Het is om deze reden dat de stad de enige fontein in Groenland heeft, waarop alle namen van de burgers in koper zijn gegrafeerd.
 
Er is een zeer interessant museum waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van de stad. Het is gevestigd in een geel stenen gebouw dat dateert uit 1804 en oorspronkelijk een werkplaats van een smid was. Het ligt naast het belangrijkste plein van Qaqortoq en herbergt oude Inuit-boten, jachtuitrustingen, traditionele kleding en Noordse kunstvoorwerpen. De permanente tentoonstellingen van de Dorset-cultuur, de Thule-cultuur en de Noorse cultuur zijn van bijzonder belang. Het gebouw zelf wordt beschouwd en beschermd als een cultureel erfgoed.
 
Naast Annaasisitta Oqaluffia (De kerk van onze Verlosser) met zijn onmiskenbare rode muren en witte luiken die zich in het stadscentrum bevinden, is een andere niet te missen plek dicht bij Qaqortoq, de kerk van Hvalsey; of beter gezegd de zeer goed bewaarde ruïnes. Hvalsey ligt op een smalle strook land aan het hoofd van een fjord en de kerk ligt op ongeveer 70 meter van de rand van het water, op een traditionele Groenlandse Noorse boerderij. Een ongelooflijk plateau, waar u de zuivere lucht kunt inademen en kunt genieten van de natuurlijke schoonheden waar MSC Cruises uw naartoe brengt.

Ontdek onze excursies

  Groenland

  Amid Glaciers and Whales
  Amid Glaciers and Whales

  Het lijkt erop dat we Erik the Red kunnen danken voor de benaming van dit gigantische eiland "groen land", ondanks het feit dat het eigenlijk kaal en ijzig is in plaats van bedekt met velden.


  Duizend jaar geleden geloofden de eerste Europeanen - IJslandse kolonisten - de beloften van de Noormannen en volgden hem om zich te vestigen aan de kusten van Groenland. De Inuit arriveerden ongeveer tweehonderd jaar later uit Noord-Amerika en pasten zich veel beter aan het extreme klimaat dan de eerste kolonisten.


  Denemarken nam dit gebied pas officieel in bezit in de 18e eeuw en tegenwoordig heeft het land zijn eigen vorm van zelfbestuur. Een MSC-cruise brengt u naar het kleine dorp Ilulissat, dat uitkijkt op de baai van Bafiin; Nuuk, de hoofdstad van Groenland, gelegen aan de westkust, met iets minder dan twintigduizend inwoners en het prachtige culturele centrum Katuaq; Qaqortoq, gelegen op het zuidelijk punt van het eiland, tegenover het prachtige meer Tasersuaq. Tijdens uw MSC-cruise kunt u een excursie maken en op zoek gaan naar walvissen of sta dichtbij de gezichten van de ijsbergen die uitsteken in de zee.