Reykjavik

De kerk van Hallgrímur
De Sólfar, ook bekend als de Zonreiziger
Het Þingvellir nationaal park

Vind Noord-Europa cruises

Reykjavik

De spastad

Reykjavík wordt weerspiegeld in de wateren van de bijbehorende baai, zoals u kunt zien wanneer uw cruiseschip voor anker gaat in de haven. De kades langs de kust bieden een verscheidenheid aan winkels, live muziekclubs en cafés.
Wandel via Frakkastigur naar Lækjartorg om de Sólfar te bewonderen, ook bekend als de Zonreiziger. Het is een groot modern stalenbeeldhouwwerk van Jón Gunnar Árnason, in de vorm van een vikingschip, met de boeg naar het noorden gericht.

Ga terug in de tijd zodra u het historische centrum binnenstapt in de districten Aðalstræti en Suðurgata, waar u nog steeds de overblijfselen van primitieve IJslandse huizen kunt zien. Ook de kerk van Hallgrímur, waarschijnlijk het belangrijkste architecturale monument in Reykjavik, is een bezoek waard. Zoals u zult ontdekken tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa heeft geothermale energie een positieve invloed op het leven van het hele land en er is daarom een overvloed van spa's.

Mis een excursie naar het Þingvellir nationaal park in de zuidwestelijke regio van het eiland niet, dat in 2004 benoemd werd als een werelderfgoed van UNESCO. Aan de noordelijke oevers van het Þingvallavatn vormt het grootste IJslandse meer, de Öxarárivier, de Öxaráfosswaterval in de nabijheid van Almannagjá, dat het grootste ravijn van het land is.

Als u van watervallen houdt, mis dan niet een bezoek aan Gullfoss in het zuidoosten van het eiland. De rivier de Hvítá valt hier 11 en vervolgens 21 meter naar beneden en vormt zo de koningin der IJslandse watervallen. Het stroomt vervolgens verder langs een smalle kloof in het plateau. In dit gebied vinden we ook de Strokkur, de enige geiser die regelmatig om de 4-8 minuten uitbarst. U kunt vervolgens naar Geysir gaan in de Haukadalurvallei, de oudste bekende geiser van waar de naam is afgeleid.

De uitbarstingen schieten kokend water tot wel 60 meter de lucht in, maar bereiken vaak hoogtes van 100 meter. Het is dan ook de hoogste van de actieve geisers.

Must sees in Reykjavik

Ontdek onze excursies

  IJsland

  Fonteinen van lava tussen het ijs
  Fonteinen van lava tussen het ijs

  Een vakantie in IJsland staat gelijk aan het ontdekken van een nieuwe wereld. Zelfs als u een prima idee hebt van het land, zal dit eiland u met zekerheid verrassen.


  Niet veel mensen weten dat Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, een intens artistiek en sociaal leven kent. En ook niet dat de natuur van IJsland zo weelderig is dankzij het feit dat het in de zomer enorm zacht is en dat het in de winter, wanneer de lucht wordt gesierd door de kleuren van het noorderlicht, niet zo koud is als u zou denken.

  IJsland biedt enorm veel zoals de kokende modderpoelen, de ongelooflijke geisers, de gletsjers, de watervallen en nog veel meer. Begin met vogelspotten bij het Mývatn-meer of ga op een excursie om de walvissen te zien. De zee van IJsland is een van de beste plekken ter wereld om deze enorme zoogdieren van dichtbij te kunnen zien.
  Als u van ijs houdt, kunt u een bezoek brengen aan Jökulsárlón, de grootste bevroren lagune van het land. Het is de plek waar de Breiðamerkurjökull-gletsjer samenkomt met de wateren van de Atlantische Oceaan. 


  Als u van plan was om te ontspannen is het interessant om te weten dat er 170 geothermale baden zijn in IJsland, zoals de sublieme en therapeutische Blue Lagoon, ongeveer 40 km verwijderd van Reykjavík. Het is een groot bad gevoed door een warmwaterbron die water stroomt bij een temperatuur van tussen de 37 en 39 °C en die rijk is aan mineralen en therapeutische eigenschappen bezit.