Cork

De boog van St Patrick's Street
De Engelse markt 
Het openbare museum van Cork

Vind Noord-Europa cruises

Cork

Ierse ziel

Wanneer u tijdens uw MSC Noord-Europa cruise in Corkvan boord gaat, vindt u overal sporen van de geschiedenis van Cork als groot handelscentrum: met grijsstenen kades, oude pakhuizen en elegante, eigenzinnige bruggen over de rivier de Lee aan weerszijden van de kern van het eiland.
 
Maar even interessante trekpleisters zijn de levendige sfeer en grote studentenbevolking gecombineerd met een bruisend sociaal en cultureel leven. Enorme stenen muren in de twaalfde eeuw gebouwd door de binnendringende Noormannen werden vernietigd door de strijdkrachten van Willem III tijdens de belegering van Cork in 1690, waarna de handel over water veel welvaart bezorgde zoals te zien is aan de mooie achttiende-eeuwse huizen met gebogen voorgevel en opzichtige negentiende-eeuwse kerken.

De elegante boog van St Patrick’s Street - die samen met de Grand Parade het commerciële hart van het centrum vormt - zit bomvol grote winkelketens. Net hier voorbij, op Princes Street, biedt de Engelse markt u de mogelijkheid om lokale lekkernijen zoals drisheen (een gepeperde worst gemaakt van de maagwand en het bloed van een schaap) uit te proberen.

Het westen van de stad bestaat vooral uit woonwijken, hoewel Fitzgerald Park de locatie is van het openbare museum van Cork dat zich richt op de Republikeinse geschiedenis. Kinsale, 25 km ten zuiden van het centrum van Cork kan ook worden verkend tijdens een MSC Noord-Europa cruise-excursie. Kinsale bevindt zich in een prachtige omgeving aan het hoofd van een afgeschermde haven rond de monding van de rivier de Bandon.

Twee indrukwekkende burchten en een mooi stadskasteel dienen als bewijs van het voormalige belang van de plaats als handelshaven. Kinsale heeft kunnen bouwen op een eigen kosmopolitisch netwerk om de culinaire hoofdstad van het zuidwesten te worden. Voeg daaraan tal van mogelijkheden tot watersport op de mooie lokale stranden en een aantal gezellige pubs toe en u krijgt een erg leuke kustplaats.

Must sees in Cork

Ontdek onze excursies

  Ierland

  Waar het gras groener is
  Waar het gras groener is

  Een cruise naar Ierland zal al uw romantische vooroordelen bevestigen. Een ongewone geologische rijkdom en de opwarming van de Atlantische Oceaan zorgen voor een verbazingwekkende diversiteit van terrein op dit kleine eiland, dat overal bezaaid is met meren en oerveen.


  In het oosten ligt het verkreukelde graniet van de heuvels van Wicklow in contrast met de vlakte van Curragh waar paarden grazen op slechts een paar kilometer afstand. In Connemara aan de westkust kunt u in een kwestie van uren van strand naar berg naar moerasgebieden lopen, van met zeewier bezaaide inhammen naar met lelies bedekte baaien.

  Dublin
  is de belangrijkste toegangspoort tot de republiek, een trotse hoofdstad waarvan de rauwe, moderne energie wordt aangevuld met rijke culturele tradities en die beschikt over uitstekende middeleeuwse monumenten en rijk gevarieerde exposities van de National Gallery en het National Museum.

  Ten zuiden van de stad bieden de woeste Wicklow Mountains een adembenemend contrast met het stadsleven. Op de zuidkust van Ierland wordt de kustlijn van Cork gekenmerkt door afgelegen estuaria, glooiende landtongen en historische havens, terwijl de stad Cork zelf het knooppunt van de regio is en over een bruisend cultureel leven beschikt.
  Prachtige vroeg-christelijke monumenten zijn er ook in overvloed, waaronder de Rock of Cashel en sfeervolle plaatsen als Clonmacnoise, Glendalough en Monasterboice.