Klaipeda

De enige Litouwse haven
Het Vier Winden-beeldhouwwerk
Het ambachtsdistrict

Vind Noord-Europa cruises

Klaipeda

Waar oud en nieuw samenkomen

Wanneer u aankomt in Klaipeda legt het cruiseschip aan in de enige Litouwse haven die al sinds het midden van de 13e eeuw in gebruik is.

Het historisch centrum, dat dateert uit de tijd dat de stad bekendstond als Memel, is gebouwd in de typische stijl van de Duitse middeleeuwse steden en heeft onder andere een plein met een statige klokkentoren. Klaipeda is verdeeld in twee delen: de nieuwe binnenstad rechts van de rivier de Dane en de oude binnenstad aan de linkeroever.

De oude binnenstad is gebouwd in de klassieke schaakbordindeling van de 17e-eeuwse Duitse steden en beschikt nog steeds over mooie gebouwen met traliewerk zoals de gebouwen in het ambachtsdistrict. In het verleden werden deze gebruikt als pakhuizen, nu bevinden er zich kunstgaleries, cafés of clubs in de gebouwen. Rond de stad staan verschillende beeldhouwwerken, beginnend vanaf de Vier Winden in de haven bij de ingang van de terminal waar uw MSC cruiseschip voor anker gaat.

Breng een bezoek aan het mooie neoklassieke Dramos-theater, dat het voornaamste gebouw is op het plein en waar u ook een standbeeld vindt ter ere van de dichter Simon Dach. Uw MSC cruise van Noord-Europa biedt ook twee excursies, beide langs de kust. Palanga in het noorden is de grootste Litouwse kustplaats waar u tot aan de lange pier aan zee kunt lopen. Deze bevindt zich langs de eeuwenoude Barnsteenroute en het komt niet zelden voor dat men na een hevige storm barnsteen vindt op het witte strand.

U kunt dit soort gesteente ook bewonderen in het Amber Museum van de stad. Naar het zuiden toe vindt u het Neringaschiereiland, een 98 km lange zandstrook die de Curilagune van de Oostzee scheidt en waar u in Nida het grootste duin van Noord-Europa kunt zien. Het is een UNESCO-werelderfgoed voor haar belang in de biosfeer.

Must sees in Klaipeda

Ontdek onze excursies

  Litouwen

  Gastvrijheid en trots
  Gastvrijheid en trots

  Litouwen is een levendig, eigenzinnig en grotendeels ongerept land dat grote veranderingen heeft ondergaan sinds het in 1990 onafhankelijk is geworden van de Sovjet Unie.
   
  Tijdens een MSC Noord-Europa cruise krijgt u genoeg mogelijkheden om buitenactiviteiten te ondernemen in de nationale parken en op enkele grote stranden. U zult een scherp contrast merken tussen het stadsleven en de landelijke eenvoud. De Litouwers zijn erg trots op hun land en zijn meer uitbundig en gastvrij dan hun Baltische buurlanden. U zult waarschijnlijk overal deze gastvrijheid opmerken.

  Tijdens een cruise naar Litouwen maakt de geringe omvang van het land het eenvoudig om goedkoop rond te reizen; zelfs op goed bezochte bestemmingen is het bezoekersaantal zo laag, dat u het gevoel krijgt dat er nog veel meer is om te ontdekken. De hoofdstad, Vilnius, heeft een barokke oude binnenstad en smalle steegjes en de tweede stad, Kaunas, heeft een mooi centrum en enkele interessante musea, evenals een aantal uitstekende restaurants en bars.

  De havenstad Klaipėda is een goede plek voor een nachtelijke tussenstop onderweg naar de kustplaatsen Neringa (Koerse Schoorwal) of Palanga. Neringa is een unieke versplintering van zandduinen en bos die Litouwen beschermt tegen de Oostzee en Palanga is de feeststad van Litouwen waar in de zomer veel te beleven is.