Alesund

Een stadje met een sprookjesachtige sfeer
Mooi uitzicht op de berg Aksla
Het eiland Godøy en het dorp Alnes

Vind Noord-Europa cruises

Alesund

Ondergedompeld in art nouveau

Een bezoek aan Ålesund tijdens een MSC cruise van Noord-Europa staat gelijk aan een bezoek aan een sprookjesachtige bestemming. Na een verwoestende brand werd aan het begin van de 20e eeuw de stad herbouwd in een stijl van art nouveau.
De straten van Ålesund zijn gevuld met torentjes, spitsen en prachtige versieringen die de plaats echt uniek maken. Als u van deze stijl houdt, kunt u een bezoek brengen aan het Jugendstilsenteret, het nationale art nouveau-centrum. U kunt het centrum van Ålesund van bovenuit bewonderen door het beklimmen van de 418 tredes die leiden naar de panoramische hoogtes van de berg Aksla met een uitzicht op de eilanden die het dorpje omringen en op de Sunnmøre Alpen.

U kunt ook de Sukkertoppen ofwel de “suikertop” bereiken door te gaan wandelen vanuit Hessa, net boven de haven waar uw MSC cruiseschip voor anker is gegaan. Om de traditionele architectuur beter te kunnen opnemen, kunt u naar het eiland Godøy gaan waar u een bezoek kunt brengen aan Alnes. Het is een schilderachtig vissersdorpje erg dicht bij het strand, waar lokale handwerken en eten op de binnenplaatsen worden verkocht.

Boek een excursie naar de karakteristieke vuurtoren van waaruit u een prachtig uitzicht hebt op de oceaan. U kunt niet beweren dat u in Noorwegen bent geweest met een MSC cruise als u geen fjord hebt gezien, dus mis de excursie naar Geirangerfjord niet. Er zijn ook prachtige watervallen die van de hoge bergen vallen, zoals de Brudesløret (de sluier van de bruid) en de De syv søstrene (zeven zusters) of de Storseterfossen, waar u achter kunt lopen.

En als u iets uitdagenders wilt doen, kunt u de Ørnevegen (het pad van de arend) beklimmen; vanaf de zeespiegel tot 620 meter hoog in slechts 11 haarscherpe bochten!

Must sees in Alesund

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.