Oslo

De duizend jaar oude stad
Het Vigelandsparken beeldhouwpark
Het Operahuis en de Nationale Galerie

Vind Noord-Europa cruises

Oslo

In de voetsporen van de Vikingen

Oslo, een duizend jaar oude stad gesticht op de eilanden, is een perfecte bestemming voor een MSC cruise van Noord-Europa.
 
De hoofdstad van Noorwegen laat u kennismaken met de cultuur en de vitaliteit van de Noren. Wanneer u van boord gaat is de ideale locatie hiervoor de burcht van Akershus, gebouwd vanaf de 12e eeuw en waar de geschiedenis samenkomt met het mooie uitzicht op de haven en uw schip. Of u kunt gaan wandelen in het beeldhouwpark Vigelandsparken waar u de 212 werken van Gustav Vigeland kunt bewonderen.

Een ander leuk idee is om het dak van het Operahuis te beklimmen, een futuristisch marmeren en glazen gebouw in Bjørvika. In het museum van de Vikingschepen op het eiland Bygdøy kunt u zich inbeelden hoe deze ruige avonturiers leefden terwijl u de perfect bewaard gebleven schepen afkomstig uit de 9e eeuw bewondert. De bekende Schreeuw van Munch is te vinden in Oslo in de Nationale Galerie, samen met de grootste kunstcollectie van Noorwegen.

Op slechts twintig minuten verwijderd van de stad vinden we TusenFryd, het grootste attractiepark van Noorwegen met wel 30 attracties. Terwijl u met uw MSC cruise aan de kade komt, kunt u een idee krijgen van hoe de scheepvaart ooit was door een bezoek te brengen aan het museum dat de Fram tentoonstelt. Het is het bekendste houten zeilschip uit de geschiedenis van de poolexploratie, gebruikt door Roald Amundsen tijdens zijn onderzoek op de Zuidpool in 1911.

Om het leven te ervaren dat niet meer bestaat, kunt u een bezoek brengen aan het Norsk Folkemuseum: het Noorse museum van cultuurhistorie. Het staat in Bygdøy en bestaat uit 155 historische gebouwen uit heel Noorwegen, inclusief een eeuwenoud historisch centrum en een houten kerk gebouwd in de 12e eeuw. En ten slotte kunt u een bezoek brengen aan het koninklijk paleis en zijn mooie park, waar u elke dag de wisseling van de bewakers kunt zien.

Must sees in Oslo

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.