Stavanger

Een centrum vol winkels  

Het beste museum van Noorwegen

De Preikestolen (de Preekstoel)

Vind Noord-Europa cruises

Stavanger/Lysefijord

Heerlijk aan zee

Het mooie en gastvrije Stavanger biedt bezoekers die aankomen met een MSC cruise een verscheidenheid aan activiteiten. U kunt beginnen met een bezoek aan de stad zelf, dat een centrum heeft vol winkels, smalle straten die de heuvel opklimmen en een mooie kathedraal.
 
U kunt rond het oude gedeelte van de stad wandelen dat aan zee ligt en waar uw cruiseschip ligt. In Stavanger kunt u verschillende musea bezoeken. Enkele van de meest interessante zijn het oliemuseum, het blikmuseum, het Rogaland kunstmuseum of het kindermuseum.

U kunt ook wandelen in de omgeving rond Stavanger om de 23 stalen figuren te ontdekken die samen de “Broken Column” vormen, een beeldhouwwerk van Antony Gormley. In Hafrsfjord kunt u op zoek gaan naar de drie zwaarden in de rots, een monument dat de strijd van de Vikingen van 872 n. Chr. geleid door Koning Harald I eert. In de buurt vindt u het Jærmuseet-wetenschapscentrum, dat in 2009 tot het “beste museum in Noorwegen” werd verkozen. Maar de Stavanger-regio staat vooral bekend om de fjorden en dan met name het Lysefjord.

De steile bergwanden zijn bijna duizend meter lang en liggen langs 42 kilometer kust. Het is de diepte van de zee in deze smalle passage. Een excursie op de wateren is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Hiervandaan kunt u ook een van de meest bekende bezienswaardigheden van Noorwegen bewonderen: de Preikestolen (de preekstoel), een rotsachtige ontsluiting die 600 meter boven het fjord uitstijgt. Op een half uur lopen van de parkeerplaats kunt u dit bijzondere natuurspektakel bewonderen.

Een andere toeristische trekpleister is Kjerag, een bergtop die 1100 meter boven de zeespiegel uitstijgt en die het Lysefjord domineert, waarvan de noordzijde in de zee valt. Maar iets daaronder, op ongeveer 980 meter vindt u een natuurlijk meesterwerk dat is voortgebracht door de elementen: de Kjeragbolten. Het is een enorm rotsblok dat ligt ingeklemd tussen twee rotswanden.

De excursie duurt bijna de hele dag, maar het spektakel is de moeite waard.

Must sees in Stavanger

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.