Trondheim

De markante Nidaros-kathedraal
De oude stadsbrug
De Bryggen

Vind Noord-Europa cruises

Trondheim

Aan de oevers van een fjord

Trondheim - in 997 gesticht door de Noorse Olaf I, de Viking die voorstander was van de Noorse bekering tot het christendom - was meer dan tweehonderd jaar de hoofdstad van het land en dankt haar naam aan het fjord aan de oevers van waaruit het ontstond.

Tijdens een MSC cruise naar Noord-Europa kunt u de overblijfselen van het middeleeuwse stadscentrum bekijken en het bruisende studentenleven observeren. De indrukwekkende Nidarosdomen (Nidaros kathedraal) dateert uit de 12e eeuw en was in de middeleeuwen een bedevaartsoord. Het is een imposant gotisch gebouw van grijsblauwe stenen met een voorgevel die tot in detail versierd is. Het wordt aan beide kanten “bewaakt” wordt door trotse klokkentorens. Wat we vandaag zien is het resultaat van zorgvuldig restauratiewerk dat honderd jaar duurde en in 1970 werd voltooid. De Gamle Bybro (de oude stadsbrug), ook de poort van geluk genoemd, werd gebouwd om de burcht van Kristiansten toegankelijk te maken. Het staat op een heuvel van waaruit u ook een prachtig uitzicht heeft.

Vanaf de brug is het ook mogelijk om de Bryggen te zien: de kenmerkende gebouwen die tussen de 18e en 19e eeuw op de oevers van de Nidelva rivier werden gebouwd. Vooral het Ringve Museum is interessant en heeft een permanente tentoonstelling die gewijd is aan muziek en muziekinstrumenten van over de hele wereld. In deze ruimtes kunt u zich verdiepen in de geschiedenis van de pianoforte maar ook in moderne muziekgenres zoals rock en pop. De botanische tuinen van het museum zijn spectaculair en zijn het hele jaar geopend.

De tuinen beschikken over 2000 verschillende planten: geneeskrachtige kruiden, sierbloemen, groenblijvende bomen... Om het meeste van de stad te kunnen zien, kunt u het beste kiezen voor een ​​busexcursie. U ziet dan vanuit uw stoel de meest interessante bezienswaardigheden van de stad, evenals de typische en vrolijk gekleurde gebouwen aan zee.

Must sees in Trondheim

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.