Greenock

De vorstelijke Kelvingrove Art Gallery
De prachtige School of Art
Het grote George Square

Vind Noord-Europa cruises

Greenock/Edinburgh

Indrukwekkende postindustriële herontwikkeling

In uw MSC cruise aanleghaven in Greenock, Schotland,bevindt u zich op korte afstand van Glasgow. Glasgow is een uitgestrekte postindustriële metropool aan de oevers van de rivier de Clyde. Het is een bruisende cruisebestemming met geweldige bars, clubs en restaurants. Haar musea en galerieën vallen onder de beste van het Verenigd Koninkrijk en de indrukwekkende architectuur van de stad weerspiegelt de rijkdom van de hoogtijdagen van de stad in de achttiende en negentiende eeuw. Glasgow, de grootste stad van Schotland, bevindt zich op de oevers van de grote rivier de Clyde en heeft niet altijd een goede reputatie gehad. Het stadsbeeld is echter opgevrolijkt en vele bezoekers zijn nu onder de indruk van de architectuur. Van de lange rijen van zandsteen terrassen tot aan de fantastische torenspitsen van het Kelvingrove Museum.

Glasgow beschikt over enkele van de best gefinancierde en meest fantasierijke musea en galerieën in het Verenigd Koninkrijk, waaronder de tentoonstelling van de Burrell Collection en het vorstelijke Kelvingrove Art Gallery and Museum. Deze zijn bijna allemaal gratis te bezoeken. De architectuur van Glasgow is één van de opvallendste in het Verenigd Koninkrijk: van de gerestaureerde achttiende-eeuwse pakhuizen van Merchant City tot aan de enorme Victoriaanse weelde van George Square.

Meest onderscheidend is het werk van plaatselijk genie Charles Rennie Mackintosh, wiens elegante art nouveau-ontwerpen over de hele stad te vinden zijn en tot hun hoogtepunt komen in de prachtige School of Art. MSC Noord-Europa cruises biedt ook excursies naar Stirling. Stirling overschrijdt de rivier de Forth enkele kilometers opwaarts vanaf de riviermonding bij Kincardine en lijkt op het eerste gezicht een kleinere versie van Edinburgh.

Het kasteel op rotsen, de steile en geplaveide straten en een gemengde gemeenschap van plaatselijke bewoners, studenten en toeristen maken van Stirling een interessante plaats. Stirling was het toneel van enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de evolutie van de Schotse natie, zoals herdacht door het imposante Wallace Monument hoog op Abbey Craig in het noordoosten.

Must sees in Greenock

Ontdek onze excursies

  Verenigd Koninkrijk

  God Save the Queen
  God Save the Queen

  Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


  Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

  Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


  In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

  Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


  De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.