Invergordon

Een startpunt voor de wildernisgebieden in Europa
Het Inverness Museum and Art Gallery
Het Loch Ness-meer en bijbehorend mysterieus wezen

Vind Noord-Europa cruises

Invergordon

Verloren tussen waarheid en legende

Wanneer u in Invergordon van boord gaat van uw MSC cruise zult u geboeid raken door de Schotse regio Northwest Highland, die noordelijk tweederde van het land beslaat en waar het grootste deel van de spectaculaire landschappen van het vasteland te vinden zijn.
 
U zult verrast zijn over hoe afgelegen een groot deel ervan nog steeds is: de enorme turfgronden in het noorden bijvoorbeeld behoren tot de meest uitgestrekte en ongerepte gebieden met wildernis van Europa, terwijl enkele van de geïsoleerde dorpjes aan de westkust nog steeds alleen per boot bereikbaar zijn.

De enige grote stad, Inverness, dient vooral als startpunt voor de meer afgelegen gebieden waar u kunt genieten van de klassieke combinatie van de Highlands met bergen, valleien, meren en rivieren. Deze zijn aan drie zijden omgeven door een prachtig uitgegroefde en ruige kustlijn. Inverness Castle is gesloten voor het publiek maar Inverness Museum and Art Gallery biedt een kijkje in de sociale geschiedenis van de Highlands, met schatten uit de tijd van de Picten en Vikingen.

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise kan ook uw kans zijn om Loch Ness te ontdekken. Loch Ness is zevenendertig kilometer lang, onvoorstelbaar diep, koud en vaak humeurig. Het wordt begrensd door ruige en met heide begroeide bergen die steil oplopen uit een beboste kustlijn met mooie valleien aan beide kanten. De bekendheid van Loch Ness is echter vooral te danken aan zijn legendarische bewoner Nessie, het “monster van Loch Ness”. Dit zorgt voor een gestage stroom van hoopvolle bezoekers aan de kleine dorpjes langs het meer, met name in Drumnadrochit.

De eerste vermelding van een mysterieus wezen duikt op in de zevende-eeuwse biografie van St Columba door St Adamnan. Hij had naar verluidt een waterdier dat één van zijn monniken had aangevallen weten te kalmeren. In de buurt vindt u de indrukwekkende ruïnes van Castle Urquhart op een rots aan de kant van het meer. Het is een populaire locatie om monsters te spotten.

Must sees in Invergordon

Ontdek onze excursies

  Verenigd Koninkrijk

  God Save the Queen
  God Save the Queen

  Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


  Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

  Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


  In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

  Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


  De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.