Stockholm

Gamla Stan, de oude binnenstad
Kungliga Slottet, het Zweedse koninklijke paleis
De Vasa, een buitengewoon 17e-eeuws oorlogsschip

Vind Noord-Europa cruises

Stockholm

De stad van de veertien eilanden

Stockholm is zonder twijfel één van de mooiste steden van Europa en een vakantie in Zweden met een MSC cruise zal dat bewijzen.
 
Het werd gesticht op niet minder dan veertien eilanden waar het zoete water van het Mälarmeer overgaat in de brakke Baltische Zee. Er is hier geen tekort aan schone lucht en open ruimte. Een MSC cruise in Noord-Europa geeft u de kans om te genieten van deze havenstad en over de Baltische Zee te varen. U kunt de plaatselijke atmosfeer ervaren met een rondleiding door de stad, waar brede boulevards met elegante gebouwen worden weerspiegeld in het diepblauwe water en rijen van beschilderde houten woonboten zachtjes langs de geplaveide waterkant dobberen.

Stockholm is echter ook een technologisch geavanceerde metropool zoals u zult merken op uw excursie aan wal tijdens uw cruise, waar u futuristische wolkenkrabbers en een bruisend commercieel centrum zult tegenkomen. De oude binnenstad, Gamla Stan, is een district met dicht op elkaar gepakte geplaveide straten en smalle steegjes op een driehoekig eiland.

Vandaag de dag is het gebied een sfeervolle mengeling van gebouwen die aan alle kanten omringd worden door een roosterwerk van middeleeuwse straten en steegjes. Het district Norrmalm ruilt traditie in voor een zeer eigentijdse uitstraling: dit is het centrum van Stockholm waar u winkelcentra, grote warenhuizen en opzichtige en opvallende rijkdom vindt. Op het groene eiland Djurgården kunt u het buitengewone 17e-eeuwse oorlogsschip de Vasa bezichtigen, dat werd gered en bewaard is gebleven nadat het zonk in de haven van Stockholm.

Als u de Norrbron of Riksbron vanuit de Rijksdag oversteekt, vindt u het meest kenmerkende monumentale gebouw van Stockholm, Kungliga Slottet - een laag, vierkant, geelbruin gebouw, met twee zijgebouwen die zich tot het water uitstrekken. Het ziet er vanbuiten somber en uniform uit, maar binnen beschikt het over een markant interieur van rococo en bestaat het uit een mengeling van statenzalen en musea.

Zijn omvang alleen is behoorlijk overweldigend: mis ook zeker de koninklijke appartementen en de schatkamer niet. De appartementen worden gebruikt voor koninklijke recepties en de schatkamer beschikt over een collectie van kronen die bezet zijn met edelstenen.

Must sees in Stockholm

Ontdek onze excursies

  Zweden

  Weelderige bossen en open ruimtes
  Weelderige bossen en open ruimtes

  Een vakantie naar Zweden laat u voornamelijk een land van bossen en meren zien. De dorpen en steden van Zweden zijn volgens Europese normen klein en zijn vooral te vinden in het zuidelijke deel van het land, waar de meeste Zweden wonen.

  Van al haar steden is het sereen mooie Stockholm subliem. Het ligt sierlijk op veertien verschillende eilanden, waar het water van het Mälarmeer overgaat in de Baltische Zee. De stad beschikt over fantastische architectuur, mooie musea en biedt verreweg de beste cultuur en het beste nachtleven van het land.

  De 24.000 eilanden waaruit de scherenkust van Stockholm bestaat, zijn de perfecte remedie tegen de stadse drukte. Er zijn talloze mogelijkheden om ongerepte eilanddorpjes te verkennen en om te gaan zwemmen.
  Aan de westkust vindt u Göteborg, de tweede stad van het land en een van de mooiste bestemmingen van Zweden. Inwoners van Göteborg staan bekend als een van de vriendelijkste volken van Zweden en het netwerk van grachten en brede straten doet denken aan Amsterdam en is ook door Amsterdammers ontworpen.

  Tijdens een MSC Noord-Europa cruise naar Zweden zult u ontdekken dat het zuiden het meest kosmopolitische deel is van het land. Dit heeft te maken met de nabijheid van Denemarken en de rest van het Europese continent. Het is de thuisbasis van de glorieuze oude universiteit van Lund, terwijl het nabijgelegen Malmö, de derde stad van Zweden, gekenmerkt wordt door het bruisende nachtleven rond haar middeleeuwse centrum.