Visby

De ruïnes van Visborgs Slott
De bizarre Gamla Apoteket
De Maagdentoren

Vind Noord-Europa cruises

Visby

Tussen rozen en ruïnes

Tijdens uw cruise naar Zweden zou u tijd moeten maken om Visby te bezoeken: een stad die is gemaakt om in rond te dolen en om te ontspannen met koppen koffie en stukken gebak.

Of u nu de omringende stadsmuren beklimt of de wirwar van geplaveide, hellende straten bewandelt; er is genoeg lust voor het oog. Een MSC excursie aan walbiedt u de mogelijkheid om de oude binnenstad te bezoeken. Hier wordt het mooie Packhusplan, het oudste plein van de stad, in tweeën gedeeld door de krommende Strandgatan, die zuidwaarts stroomt naar de onvolledige ruïnes van Visborgs Slott en uitzicht biedt op de haven. Het kasteel werd in de vijftiende eeuw gebouwd door Erik van Pommeren en in de zeventiende eeuw door de Denen opgeblazen. In tegengestelde richting stroomt de Strandgatan in noordwestelijke richting naar de zee en de Jungfrutornet (Maagdentoren). Daar werd de dochter van de plaatselijke goudsmid levend dichtgemetseld; men zegt voor het verraden van de stad aan de Denen. Het bewandelen van de kronkelende straatjes en sfeervolle muren verveelt niet snel maar als u toch een doelt wilt hebben, loop dan richting Norra Murgatan, boven de kathedraal. Het was ooit een van de armste gebieden in Visby.

Het einde van de straat, het dichtst bij Norderport, biedt het beste uitzicht over de muren en daken van de stad. Strandgatan is de beste plek om de indrukwekkende koopmanshuizen te bezichtigen, die torenen over de smalle straatjes. Ze bevatten opslagkamers boven de woonverblijven met kelders daaronder en de bekendste van deze huizen is het duidelijk gemarkeerde Burmeisterska huset in Donnerplats; een mooi huis dat nog steeds in goede staat is. Een van de meest schilderachtige gebouwen in de straat is een oude apotheek, Gamla Apoteket. Het is een mooi oud gebouw met prachtige schots en scheve ramen; het ligt op de hoek van Strandgatan en Lybska gränd.

Als u iets wilt doen dat educatiever is tijdens uw MSC Noord-Europa cruise, ga dan naar het mooie Fornsal-museum, dat bijna alles vertelt over Gotland en met name Visby. U vindt er in de buurt ook nog eens een leuke kunstgalerie.

Must sees in Visby

Ontdek onze excursies

  Zweden

  Weelderige bossen en open ruimtes
  Weelderige bossen en open ruimtes

  Een vakantie naar Zweden laat u voornamelijk een land van bossen en meren zien. De dorpen en steden van Zweden zijn volgens Europese normen klein en zijn vooral te vinden in het zuidelijke deel van het land, waar de meeste Zweden wonen.

  Van al haar steden is het sereen mooie Stockholm subliem. Het ligt sierlijk op veertien verschillende eilanden, waar het water van het Mälarmeer overgaat in de Baltische Zee. De stad beschikt over fantastische architectuur, mooie musea en biedt verreweg de beste cultuur en het beste nachtleven van het land.

  De 24.000 eilanden waaruit de scherenkust van Stockholm bestaat, zijn de perfecte remedie tegen de stadse drukte. Er zijn talloze mogelijkheden om ongerepte eilanddorpjes te verkennen en om te gaan zwemmen.
  Aan de westkust vindt u Göteborg, de tweede stad van het land en een van de mooiste bestemmingen van Zweden. Inwoners van Göteborg staan bekend als een van de vriendelijkste volken van Zweden en het netwerk van grachten en brede straten doet denken aan Amsterdam en is ook door Amsterdammers ontworpen.

  Tijdens een MSC Noord-Europa cruise naar Zweden zult u ontdekken dat het zuiden het meest kosmopolitische deel is van het land. Dit heeft te maken met de nabijheid van Denemarken en de rest van het Europese continent. Het is de thuisbasis van de glorieuze oude universiteit van Lund, terwijl het nabijgelegen Malmö, de derde stad van Zweden, gekenmerkt wordt door het bruisende nachtleven rond haar middeleeuwse centrum.