Charlottetown cruises

Het beste van Charlottetown

Plekken uit de romans van Lucy Maud Montgomery

Nationale historische site Province House

Vind Verenigde Staten & Canada cruises

Charlottetown

De ontstaansplek van Canada

“Land van smaragden, robijnen en saffieren”, zo werd de schoonheid van Prins Edwardeiland beschreven door schrijfster Lucy Maud Montgomery, beroemd om haar vele romans met verhalen van de roodharige Anne of Green Gables. Het is net hier - in het land waar deze romanfiguur allerhande avonturen beleeft en aan wie zelfs festivals en speciale bezoeken gewijd zijn – dat Charlottetown zich bevindt, een niet te missen stop op uw MSC cruise.

Koloniale architectuur, elegante gebouwen in Victoriaanse stijl, lanen met bomen, perfect onderhouden parken en tuinen: de hoofdstad van Prins Edwardeiland is een typisch voorbeeld van het dambordpatroon van een Engelse stad met een centraal plein voor de overheidsgebouwen en vier andere kleinere pleinen die er symmetrisch rond liggen.
 
Op uw MSC cruise kunt u een excursie doen die de beroemdste en meest karakteristieke plekken in de stad aandoet: in Victoria Park kunt u genieten van prachtige uitzichten over zee uitkijkend naar Fort Amherst, gebouwd door de Britten op de overblijfselen van Port la Joye om de ingang van de baai te bewaken. Enkel de wallen van het fort blijven over, maar de bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad en in het bezoekerscentrum wordt de geschiedenis van deze plek toegelicht. In Victoria Park bevindt zich ook het statige, witte, neoklassieke gebouw dat bekendstaat als het Government House, een van de meest prestigieuze gebouwen in Charlottetown en een ontwerp van lokaal architect Isaac Smith.
 
Het interessantste gebouw in Charlottetown is echter het Provincial House National Historic Site, beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de Georgian architectuur in de Maritieme Provincies. Deze hoofdzetel van het provinciale parlement werd in 1848 voltooid door Isaac Smith en was in 1864 het toneel van onderhandelingen die hebben geleid tot de oprichting van Canada als één staat. Het was in dit stadium dat de stad een sleutelrol opnam in de nationale federale geschiedenis, in die mate dat het de ontstaansplek van Canada werd genoemd.

Ontdek de excursies in Charlottetown

  Canada

  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen
  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen

  Canada is een bijzonder divers land, van de historische steden in het oosten tot de vlakten en verbluffende bergen in het westen en de arctische wildernis in het noorden.

  Atlantisch Canada – vooral Newfoundland – is een buitenbeentje, met een specifieke cultuur, prachtige landschappen en eindeloze wegen. MSC cruise brengt u tot Halifax, de hippe hoofdstad van Nova Scotia met fantastische musea, honderden pubs en de beste live muziek in het oosten, naar Prins Edwardeiland, het bucolische land van Anne of Green Gables, en naar de barre hoofdstad van Newfoundland, St John’s, waar u walvissen kunt spotten of picknicken in een vuurtoren.


  Tijdens een MSC cruise kunt u genieten van de lange, grillige kustlijn met pittoreske baaien, zandstranden, de torenhoge kliffen van de Maritime Provinces en de natuurlijke en historische charme van Newfoundland. De Atlantische Oceaan speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van dit deel van Canada, niet enkel omdat die massa’s kolonisten aanbracht maar ook om het voortbrengen van de grootste industrieën: scheepsbouw en visserij. Québec City, gelegen op Cap Diamant-klip en de oevers van St Lawrence River, is een van de mooist gelegen steden van Canada en ongetwijfeld de meest historische stad.