Sydney cruises

Spirit of the Fiddle
Cape Bretoneiland
Glace Bay mijnmuseum

Vind Verenigde Staten & Canada cruises

Sydney

Waar de heuvels de zee raken

Nova Scotia: een van de meest spectaculaire wilde landschappen van de Canadese Atlantische kust met zijn uitgestrekte groene velden is een heus paradijs voor natuurliefhebbers die er elanden en arenden kunnen spotten en kunnen whale watchen op zoek naar de talloze walvissen en dolfijnen in de omgeving.
Uw MSC cruise zal u meenemen op ontdekking van deze prachtige Canadese provincie die ook enkele van de oudste steden uit Noord-Amerika bevat, zoals Sydney.
 
Sydney ligt op een fjord aan Spanish Bay en is het grootste stadscentrum op het eiland Cape Breton met een verleden dat sterk verweven is met de mijnindustrie. De toeristische attracties van de stad hebben vooral te maken met het culturele erfgoed van Schotland: de bevolking is een bonte mix van nationaliteiten die het hele jaar door allerhande Canadese cultuurevenementen van Schotse of Oost-Europese oorsprong organiseren.
 
Op uw MSC cruise kunt u met eigen ogen de grootste viool ter wereld zien (de Spirit of the Fiddle), een van de belangrijkste attracties in Sydney, net aan de kustlijn. U kunt ook het hart van het eiland Cape Breton bezoeken met historische parels zoals het Fort van Louisbourg, het Glace Bay mijnmuseum en de stad Baddeck, aan de oevers van het meer Bras d'Or, met het Alexander Graham Bell Museum.
 
Het noordelijke deel van Cape Breton is ideaal voor de meer avontuurlijke bezoekers die er de beruchte Cabot Trail kunnen volgen: een prachtig wandelpad van bijna 360 km, genoemd naar ontdekkingsreiziger John Cabot, de eerste Europeaan die hier voet aan wal zette. Deze route doorkruist het Cape Breton Highlands National Park, een majestueus park waar bergen en zee versmelten met loofbossen, vlakten en een ruwe, prachtige kust.

Ontdek de excursies in Sydney

  Canada

  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen
  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen

  Canada is een bijzonder divers land, van de historische steden in het oosten tot de vlakten en verbluffende bergen in het westen en de arctische wildernis in het noorden.

  Atlantisch Canada – vooral Newfoundland – is een buitenbeentje, met een specifieke cultuur, prachtige landschappen en eindeloze wegen. MSC cruise brengt u tot Halifax, de hippe hoofdstad van Nova Scotia met fantastische musea, honderden pubs en de beste live muziek in het oosten, naar Prins Edwardeiland, het bucolische land van Anne of Green Gables, en naar de barre hoofdstad van Newfoundland, St John’s, waar u walvissen kunt spotten of picknicken in een vuurtoren.


  Tijdens een MSC cruise kunt u genieten van de lange, grillige kustlijn met pittoreske baaien, zandstranden, de torenhoge kliffen van de Maritime Provinces en de natuurlijke en historische charme van Newfoundland. De Atlantische Oceaan speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van dit deel van Canada, niet enkel omdat die massa’s kolonisten aanbracht maar ook om het voortbrengen van de grootste industrieën: scheepsbouw en visserij. Québec City, gelegen op Cap Diamant-klip en de oevers van St Lawrence River, is een van de mooist gelegen steden van Canada en ongetwijfeld de meest historische stad.