Port Louis

De hoofdstad van Mauritius
De prachtige stranden van Ile aux Cerfs
De Pamplemousses botanische tuin

Vind cruises in Zuid-Afrika

Port Louis

Elegante paleizen en een prachtige zeekant

Een vakantie in Mauritius met een MSC cruise betekent ontschepen in Port Louis. Het is de hoofdstad van de eilandnatie voor de kust van Madagaskar, die samen met Réunion, een niet te missen tussenstop is op uw MSC cruise naar het zuiden van Afrika.

Port Louis heeft zijn rol serieus genomen als eerste stad van het land en is na verloop van tijd uitgebreid met nieuwe straten, gebouwen en een mooie promenade. Nadat ons cruiseschip is aangemeerd, kunt u een wandeling maken langs de waterkant van Caudan, bekleed met oude kanonnen en vele winkels. Sporen van het koloniale verleden van Port Louis kunt u zien op Place D'Armes, waar het standbeeld van Bertrand François Mahé, de graaf van La Bourdonnais en een voormalig gouverneur van het eiland, te zien is, omgeven door palmbomen.

Op een korte afstand bevindt zich het regeringshuis. Het dateert uit 1738 en heeft de vorm van een hoefijzer en wordt bewaakt door een ijzeren hek met het standbeeld van een streng kijkende Queen Victoria. In dezelfde wijk vindt u ook de centrale markt en het stadspark, de Jardins de la Compagnie. Bovendien vindt u er het voormalig landgoed van Graaf de La Bourdonnais, waar een nog spectaculairdere tuin te zien is, de Pamplemousses botanische tuinen.

Een MSC excursienaar deze tuin moet u absoluut niet missen. Deze tuin is bijna 300 jaar oud. Door de eeuwen heen is hij liefdevol onderhouden door deskundige tuiniers, die de tuin geleidelijk aan met plantensoorten uit drie verschillende continenten (Azië, Afrika en Oceanië) verrijkt hebben. Als u liever de zee hebt, brengt een andere sterk aanbevolen MSC excursie u naar de andere kant van Mauritius, naar de prachtige stranden van Ile aux Cerfs (zo genoemd vanwege de herten die hier geïmporteerd worden voor de jacht).

Must sees in Port Louis

Ontdek onze excursies

  Mauritius

  Een smeltkroes van culturen
  Een smeltkroes van culturen

  Op bijna 900 km voorbij Madagaskar in de Indische Oceaan ligt Mauritius zo ver naar het oosten toe dat het vaak niet wordt opgenomen op plattegronden van Zuid-Afrika.

  Het wordt soms ook niet opgenomen in verslagen over het continent, misschien omdat de omgeving, architectuur en instelling zo anders zijn als die van het vasteland. Met een trotse multiculturele bevolking, die bestaat uit afstammelingen van Franse, Britse en Indiase kolonisten, evenals Afrikanen, voelt Mauritius deels Europees, deels Aziatisch en deels internationaal aan.

  Tijdens uw vakantie op Mauritius zult u gekleurde Tamil tempels te zien krijgen die trots naast moderne gebouwen staan, die zo typerend zijn voor tropische locaties zoals Queensland en de Caribbean. Op een cruise naar Mauritius zijn luxueuze stranden en golfresorts de voornaamste attracties. Als u houdt van verzorgd zand, gepolijste golfclubs, met bloembladeren bedekte bubbelbaden en handdoeken die zijn opgevouwen als zwanen, zult u zich snel thuis voelen. Mauritius is rustig, vreedzaam en rijk, naar Afrikaanse maatstaven, het wordt ondersteund door buitenlandse investeringen in het zakenleven en in luxe vastgoedprojecten.

  De wegen zijn goed genoeg om heerlijk door Mauritius te kunnen reizen en hoewel er weinig van het landschap ongerept is gebleven door de landbouw, houtkap en jacht, zijn er nog een aantal mooie wilde regio's te vinden, met weinig gebruikte wandelroutes.