Fortaleza

Goed handwerk en mooie stranden
Avenida Beira Mar, een prachtig strand
De Mercado Central

Vind cruises in Zuid-Amerika

Fortaleza

Een prima klimaat en ambachtelijk winkelen

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de ontspannen hoofdstad Ceará, Fortaleza. Het is een bruisende stad met meer dan 2,5 miljoen inwoners. Maar in vergelijking met zijn noordoostelijke rivaal Recife is het vreemd genoeg ook een provinciale plek, ondanks zijn grootte.
De stad zelf bevat enkele bezienswaardigheden, maar het zijn de stranden, de bars en mogelijkheden om te winkelen die het een voor de hand liggende tussenstop maken op de route richting het noorden. U kunt er genoeg goede artesanato krijgen, met name kant en leer en bovendien is Fortaleza het grootste centrum voor de productie en verkoop van hangmatten in Brazilië.

De stad is een golf van nieuwe projecten begonnen om de aantrekkingskracht op toeristen verder te vergroten in de komende jaren. Hierbij hoort een nieuwe cruiseschipterminal, verfraaiing van het strand Avenida Beira Mar, een reusachtig aquarium of Acquário (de op twee na grootste in de wereld), en de herontwikkeling van de chique winkelstraat Rua MonsenhorTabosa, voltooid in 2014.

Het altijd warme klimaat van Fortaleza wordt veroorzaakt door de constante zeebries uit de Atlantische Oceaan, wat de strandgebieden nog aantrekkelijker maakt. Het Centro de Turismo is gevestigd in de oude stadsgevangenis, voltooid in 1866, die tot de jaren '70 in gebruik is geweest. Het is geen VVV-kantoor maar een winkelcentrum van kunst- en ambachtelijke kraampjes, waar alles te koop is van lokaal kant en smakelijke cashewnoten tot handgemaakte poppen, speelgoed en meer standaard souvenirs. De kwaliteit is over het algemeen goed en de prijzen zijn redelijk. Het hoofdgebouw wordt omringd door het voormalige trainingserf, gelegen in de schaduw van mangobomen, een uitstekende plek om vers sap van de kiosk te halen.

MSC Zuid-Amerika cruisesbiedt ook excursies naar Fortaleza's moderne Mercado Central. Het is een prachtige plek om te ontdekken, een immens complex met honderden kleine winkels. De meeste daarvan verkopen de artesanato waar de stad om bekend staat.

Must sees in Fortaleza

Ontdek onze excursies

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.