Ilha Grande

Bergachtige jungle en historische ruïnes
Aan de top van Bico de Papagaio
Mooie excursies langs natuurlijke paden

Vind cruises in Zuid-Amerika

Ilha Grande

Het perfecte startpunt om de jungle te ontdekken

Als u de laaggelegen, witgekalkte koloniale haven van Vila do Abraão in Ilha Grande nadert met uw MSC cruiseschip, duiken de bergen op vanuit de zee. In de verte ziet u de vreemd gevormde top van Bico do Papagaio (‘papegaaienbek’), die stijgt tot een hoogte van 980 m en in ongeveer drie uur kan worden bereikt.
Er is op zich weinig te zien in Abraão, maar het is een prettige uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van het eiland. Ilha Grande bestaat uit 193 vierkante kilometer bergachtige jungle, historische ruïnes en prachtige stranden, uitstekend geschikt voor mooie tropische wandelingen. Het eiland is een staatspark en de autoriteiten zijn succesvol geweest in het beperken van de ontwikkeling en het handhaven van een verbod op motorvoertuigen.

Ilha Grandebiedt vele mooie excursieslangs goed onderhouden en redelijk goed bewegwijzerde paden, maar het is verstandig om enige voorzorgsmaatregelen te nemen. Neem veel water mee en vergeet niet om u regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème en insectenwerende middelen. Volgens de legende was de piraat Jorge Gregoop weg naar de Straat van Magellan toen zijn schip zonk door een Britse vloot.

Het lukte om met zijn twee dochters te ontsnappen naar Ilha Grande, waar hij een succesvolle boer en handelaar werd. Echter in een driftbui vermoordde hij de minnaar van een van zijn dochters en niet veel later verwoestte een verschrikkelijke storm zijn boerderijen en huizen. Vanaf dat moment bracht Jorge Grego zijn tijd door met het rondslenteren op het eiland, radeloos, waarbij hij net lang genoeg stopte om zijn schat te begraven.

Als er een schat is overgebleven, dan zijn het de wilde dieren op het eiland: papegaaien, exotische kolibries, vlinders en apen in de dikke vegetatie.

Must sees in Ilha Grande

Ontdek onze excursies

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.