Maceió

Een ontluikende badplaats
Belle époque-gebouwen en interessante musea
Het prachtige Praia do Francês

Vind cruises in Zuid-Amerika

Maceió

Weelderige palmbossen en schuimende golven

Op uw Zuid-Amerika cruise naar Brazilië komt u de grote en groeiende badplaats Maceió tegen, met haar prachtige stranden en heldere, turquoise wateren die reizigers van over de hele wereld trekken.
Het ligt ook pal in het midden van een veel langere strook van enkele van de beste stranden van het land, allemaal gemakkelijk bereikbaar tijdens dagtochten. Als u met uw MSC cruiseaankomt in Maceió, begint u bij de luxe en levendige badplaats die in Pajuçara begint, een paar kilometer ten oosten van het centrum en gevestigd langs een spectaculair strand.

Het centrum van de stad, het commerciële en administratieve hart van de stad is enigszins uitgeleefd, maar heeft wel enkele belle époque-gebouwen en verleidelijke musea. Vanaf een meer vervuilde (en in het algemeen verlaten) strook zand en de groezelige havenwijk ligt het centrum meer landinwaarts. Maar wat u vooral wilt zien op uw MSC Zuid-Amerika cruise-excursie zijn de prachtige stranden.

Zestien kilometer ten zuiden van Maceió loopt de kustweg langs Praia do Frances; deze is zelfs volgens Alagoaanse normen bijzonder. Een enorme uigestrekte vlakte van wit zand, branding en dik palmbos, zelfs met meerdere pousada's of herbergen, en opkomende restaurants.

De meeste mensen eindigen aan het noordelijke eind, een beschermde lagune gevormd door een groot rif in de open zee, maar surfers gaan de sterkere golven op aan het minder drukke en onbeschutte eind. Strandbars bevinden zich in het noordelijke deel, en de Avenida Dos Corais en Rua da Algas lopen parallel aan het zand en zijn bezaaid met winkels en restaurants. Gezien de nabijheid van Maceió is het geen verrassing dat Francês is uitgegroeid tot een stadsstrand, dus u kunt er een levendige sfeer verwachten.

Must sees in Maceio

Ontdek onze excursies

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.