Recife

Een gerestaureerd stadscentrum vol met historische gebouwen
Olinda, een doolhof van geplaveide straten
Igarassu, de op een na oudste stad in Brazilië

Vind cruises in Zuid-Amerika

Recife

De oude Barrio in Europese stijl

Laat uw MSC cruise u meenemen naar het grootste stedelijke gebied, van het noordoosten van Brazilië,Recife. Dit is een dynamische, uitgestrekte stad met meer dan vier miljoen inwoners met een bloeiende economie en twee grote havens. Het centrum van de stad, de drie eilanden Santo Antônio, Boa Vista en Bairro do Recife, vormt een aantrekkelijke mix, als u er eenmaal gewend aan bent (het heeft iets weg van het oude centrum van Rio).


Het centrum is volledig veilig en het vernieuwde Bairro do Recife-gebied is echt een plaatje. Het lijkt meer op het Europa uit de Belle Epoque dan op de rest van Brazilië.

Het merendeel van de middenklasse woont in de strandwijk Boa Viagem, met vele dicht op elkaar gebouwde hoogbouwappartementen en strandhotels in het zuiden. Het is niet echt een typische badplaats zoals Maceió. Hoewel winkelcentra en bedrijven nu hier zijn gevestigd, blijft het voornamelijk een woonwijk.


Olinda is simpelweg een van de grootste en mooiste complexen van koloniale architectuur in Brazilië. Tijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise-excursie is het een must-see. Een doolhof van geplaveide straten, heuvels met prachtige witte kerken, pastelkleurige huizen, barokke fonteinen en elegante plaza's.

MSC Zuid-Amerika cruisesbiedt ook excursies naar Igarassu. De op een na oudste stad van Brazilië, 32 km ten noorden van Recife, werd gesticht door de Portugezen in 1537, op een bergkam die oprijst uit een zee van palmbomen. De naam betekent ‘grote kano’ in de taal van de Tupi-indianen. Dit was de kreet die ze uitriepen toen ze voor het eerst de Portugese galjoenen zagen.

Hoewel het helemaal niet op Olinda lijkt, vindt u een paar overblijfselen uit het verleden in het historische centrum (Sítio Histórico de Igarassu). De bescheiden Igreja dos Santos Cosme e Damião bijvoorbeeld, de oudste kerk in Brazilië, staat nog steeds op de heuvelrug (de eerste kerk werd opgericht in 1535, maar deze dateert uit de jaren 1590).

Must sees in Recife

Ontdek onze excursies

2 resultaten gevonden

 • VAN WITH DRIVER & TOUR GUIDE

  SPECIALE EXCURSIE
  • aantal plaatsen is beperkt

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een beperkt aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van rechtop stilstaan voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemakkelijk

  • Duurtijd
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen462Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen462Prijs per persoon

  REC07

  Disembark in the port and have a vehicle with a professional driver waiting for you, your family and friends. Create your own tour and enjoy your day with a vehicle at your disposal. Please note: Vehicle, driver and gasoline included up to 150kms, it does not include tickets to any touristy attraction or lunch. The advertised price for this service is per vehicle, not per passenger. This service is available with or without a tour guide, depending on availability. The driver speaks only Portuguese and the tour guide (if requested) speaks English or Portuguese. The service without tour guide is not available for Grand Voyages. The departure of service can be requested for any time during the time call. Service not available to Porto de Galinhas. Service without tour guide is not available for Grand Voyages.
 • RECIFE BY BOAT

  STADSRONDLEIDING
  • Lange busrit

  • aantal plaatsen is beperkt

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een beperkt aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van rechtop stilstaan voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemakkelijk

  • Duurtijd
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen52Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

  REC04

  This excursion is one of the best ways to see Recife. Nicknamed the Brazilian Venice because of its numerous canals and waterways, Recife is a major gateway on the north-eastern coast and the capital of the state of Pernambuco. This lively city is famous for its beaches and Afro-Brazilian culture. On board an uncovered boat we will start a visit of the city along the Capibaribe River with a chance to admire Recife from a completely different perspective. The excursion will also include a stop at Casa da Cultura, a former jailhouse that has become a cultural center and a shopping complex with 110 stores full of souvenirs. Please note: We advise guests to wear hats and sun lotion as the boat has no roof - Limited seats, book early to avoid disappointment. This excursion will not be cancelled due to weather conditions (rain).

De excursies in het bovenstaand programma geven een indicatie van beschikbare excursies in elke haven. Het programma is slechts een beschrijving van de excursie. Het definitieve programma en de prijzen ontvangt u tijdens uw cruise.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de excursie en de route variëren.


Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Kinderen:

Kinderen: 2 t/m 13 jaar voor Middellandse Zee, Noord-Europa en MSC Grand Voyages (Europese havens) en 2 t/m 11 jaar voor de Caraïben, Cuba & Franse Antillen, Zuid-Amerika en MSC Grand Voyages (niet-Europese havens)
Volwassenen: 14 jaar en ouder voor Middellandse Zee, Noord-Europa en MSC Grand Voyages (Europese havens) en 12 jaar en ouder voor Caraïben, Cuba & Franse Antillen, Zuid-Amerika en MSC Grand Voyages (niet-Europese havens)

Noord-Brazilië

Natuurreservaten en koloniale sferen
Natuurreservaten en koloniale sferen

Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.