Recife

Een gerestaureerd stadscentrum vol met historische gebouwen
Olinda, een doolhof van geplaveide straten
Igarassu, de op een na oudste stad in Brazilië

Vind cruises in Zuid-Amerika

Recife

De oude Barrio in Europese stijl

Laat uw MSC cruise u meenemen naar het grootste stedelijke gebied, van het noordoosten van Brazilië,Recife. Dit is een dynamische, uitgestrekte stad met meer dan vier miljoen inwoners met een bloeiende economie en twee grote havens. Het centrum van de stad, de drie eilanden Santo Antônio, Boa Vista en Bairro do Recife, vormt een aantrekkelijke mix, als u er eenmaal gewend aan bent (het heeft iets weg van het oude centrum van Rio).


Het centrum is volledig veilig en het vernieuwde Bairro do Recife-gebied is echt een plaatje. Het lijkt meer op het Europa uit de Belle Epoque dan op de rest van Brazilië.

Het merendeel van de middenklasse woont in de strandwijk Boa Viagem, met vele dicht op elkaar gebouwde hoogbouwappartementen en strandhotels in het zuiden. Het is niet echt een typische badplaats zoals Maceió. Hoewel winkelcentra en bedrijven nu hier zijn gevestigd, blijft het voornamelijk een woonwijk.


Olinda is simpelweg een van de grootste en mooiste complexen van koloniale architectuur in Brazilië. Tijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise-excursie is het een must-see. Een doolhof van geplaveide straten, heuvels met prachtige witte kerken, pastelkleurige huizen, barokke fonteinen en elegante plaza's.

MSC Zuid-Amerika cruisesbiedt ook excursies naar Igarassu. De op een na oudste stad van Brazilië, 32 km ten noorden van Recife, werd gesticht door de Portugezen in 1537, op een bergkam die oprijst uit een zee van palmbomen. De naam betekent ‘grote kano’ in de taal van de Tupi-indianen. Dit was de kreet die ze uitriepen toen ze voor het eerst de Portugese galjoenen zagen.

Hoewel het helemaal niet op Olinda lijkt, vindt u een paar overblijfselen uit het verleden in het historische centrum (Sítio Histórico de Igarassu). De bescheiden Igreja dos Santos Cosme e Damião bijvoorbeeld, de oudste kerk in Brazilië, staat nog steeds op de heuvelrug (de eerste kerk werd opgericht in 1535, maar deze dateert uit de jaren 1590).

Must sees in Recife

Ontdek onze excursies

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.