Punta del Este

Hoogbouwhotels en mooie stranden
Carlos Páez Vilaró’s Casapueblo
De ‘hand in het zand’ in Playa Brava

Vind cruises in Zuid-Amerika

Punta del Este

Zuid-Amerikaanse glamour

Als u deAtlantische oceaan rondvaart met MSC Cruises is Punta del Este uw bestemming in Uruguay. Punta del Este ligt op een smal schiereiland 140 km ten oosten van Montevideo, en is een jungle van hoogbouwhotels, dure restaurants, casino's en designerwinkels omringd door enkele van de mooiste stranden van de kust.
Exclusief en luxe, vergeleken met de nabijgelegen steden La Barra en José Ignacio, is dit de plek om gezien te worden voor vele Zuid-Amerikaanse beroemdheden die er de zomer doorbrengen.

Het leukste wat je kunt doen in Punta del Este is wat iedereen doet: naar het strandgaan. Op steenworp afstand ligt de witgekalkte Casapueblo, een bijzondere villa en kunstgalerij, zeker een bezoekje waard. Het zijn vooral de stranden die bezoekers naar Punta del Este aantrekken. Twee van de beste stranden vindt u aan iedere zijde van het schiereiland.

Playa Mansa
aan de baaikant is een enorme, boogvormige strook zand, met veel ruimte om te zonnen en zachte golven. Playa Brava aan de oostelijke kant is waar u heen gaat als u serieus wilt gaan surfen, of gewoon uw lengte wilt vergelijken met de vingers van het griezelige ‘hand in het zand’-sculptuur, een van de beroemdste bezienswaardigheden van Uruguay. Een andere prominente bezienswaardigheid is Casapueblo, van de Uruguayaanse kunstenaar Carlos Páez Vilaró. Een must-see tijdens een MSC Zuid-Amerikaexcursie.

Het is in de late jaren vijftig door hemzelf gebouwd. Tegenwoordig is het een logge, maar toch prachtige villa, restaurant, hotel en kunstgalerij die zich vastklampt aan de zijkant van een rotsig schiereiland, 15 km ten westen van Punta del Este. Helderwit en zonder rechte hoeken: het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Vilaró’s kunstwerk.

Niet te missen in Punta del Este

Ontdek onze excursies

  Uruguay

  Surfen en het nachtleven
  Surfen en het nachtleven

  Het is niet verrassend dat Uruguay vaak wordt bestempeld als het Zwitserland van Zuid-Amerika. In goede en slechte tijden hebben Uruguayanen hun traditioneel ontspannen en vrolijke houding weten te behouden en u kunt tijdens een cruise naar Uruguay zien waarom.

  De afgelegen surfstranden van de Atlantische kust, de glooiende weidegronden van het binnenland die verzorgd worden door gaucho's of de schilderachtige straten van Colonia del Sacramento en het bruisende nachtleven van Montevideo; het zijn de schatten van een land tussen de Zuid-Amerikaanse grootheden Brazilië en Argentinië.

  “Tranquilo” (rustig) zou het nationale motto kunnen zijn van Uruguay en na het zien van het natuurschoon en de ontspannen vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking, zult u zich niet haasten om te vertrekken. Het is onwaarschijnlijk dat u over een straat in Uruguay loopt zonder iemand te zien die een thermos, potten en een metalen rietje (bombilla) draagt. Deze zijn nodig voor maté, een theeachtig drankje.

  Volgens de traditie die teruggaat tot de vroegste gaucho's zouden de Uruguayanen zelfs meer van de grassige thee houden dan de Argentijnen. Het drankje kent tevens vele sociale rituelen. Na de maaltijd wordt ​de maté (thee) nauwgezet bereid voordat het wordt doorgegeven in een kring.