DUURZAAMHEID


EEN DUURZAME TOEKOMST IN KAART BRENGEN


Voor ons betekent duurzaamheid het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die met ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen, evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waar we zaken mee doen.

Ons duurzaamheidsprogramma is opgebouwd rond vier belangrijke pijlers: Planet, People, Place en Procurement (Planeet, Mensen, Plaatsen en Aanbesteding). Dit vertaalt zich in een streven om de milieuprestaties van onze vloot voortdurend te verbeteren, de zorg voor alle medewerkers en het bevorderen van diversiteit en inclusie, het werken aan een positieve impact op de gemeenschappen die we bereiken en het op verantwoord inkopen van producten en diensten.

Lees het Duurzaamheidsrapport (editie 2019)


PLANEET


We verleggen voortdurend de grenzen van wat technisch mogelijk is op zee en zijn actief bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie milieutechnologie.

Lees meer

MENSEN


MSC Cruises is een mensgericht bedrijf dat tienduizenden mensen over de hele wereld in dienst heeft. Bijna 80% werkt aan boord van onze schepen.

Lees meer

PLAATSEN


Samenwerking met lokale autoriteiten, gemeenschapsgroepen en partners, zoals de Cruise Lines International Association (CLIA), om informatie te delen en beleid en strategieën te integreren, helpt duurzaam toerismebeheer te ondersteunen. Samen promoten we een verscheidenheid aan activiteiten voor onze gasten en leveren we betere sociale en economische resultaten voor gemeenschappen.

Lees meer

AANBESTEDING


Van grote mechanische onderdelen voor onze schepen en ingrediënten om duizenden mensen tegelijk te voeden tot de kleinste details, zoals toiletartikelen, en medische artikelen, er wordt een enorme hoeveelheid benodigdheden aangekocht voor onze vloot, bemanning en gasten. 

Het beheer van milieu-, sociale en ethische kwesties in onze toeleveringsketen is van cruciaal belang, en deze problematiek wordt op elk moment en onderdeel van de aankoop op een gedegen manier aangepakt.

Lees meer