Ilulissat Cruises

Ilulissat

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies naar Ilulissat

Ilulissat is een prachtige stad aan de Kangia-fjord van Groenland, beroemd om zijn archeologische vondsten. De site onthult een omvangrijk 3500 jaar oud gebied, ooit bezet door de Saqqaq- en Dorset-stammen. Deze fascinerende bestemming van MSC Noord-Europa Cruises biedt een scala aan onvergetelijke avonturen. Bekijk gigantische ijsbergen, ruige kustlijnen en charmante landelijke dorpjes.

MSC Cruises-excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:

● Sermermiut-ijsbergen
● Kangia Icefjord Cruise
● Ilulissat Town en Knud Rasmussen's Museum

Sermermiut is een voormalige Inuit-nederzetting in de ruige valleien van Disko Bay. Deze oude bezienswaardigheid maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed Ilulissat Icefjord. Tijdens een MSC Cruises-excursie ervaart u het atmosferische arctische landschap van Groenland - een plek waar kolossale ijsbergen hoog boven het water uitstijgen. Ontdek de fascinerende wereld van de Inuit, een opmerkelijke beschaving van jagers die eeuwenlang het extreme weer van Groenland hebben doorstaan.

Dompel uzelf onder in de verbluffend serene landschappen van Groenland tijdens een MSC Cruises-excursie. Geniet eerst van de sfeer tijdens een schilderachtige boottocht naar de monding van de Kangia Fjord. Reis door een spectaculaire zee van ijsbergen - een werkelijk opmerkelijk gezicht! Later zal uw kapitein de motoren van de boot afsnijden zodat u de Arctische stilte kunt waarderen.

Ilulissat, ongeveer 400 km ten noorden van de poolcirkel, is een suggestieve havenstad die wordt gekenmerkt door kleurrijke huizen, rotsachtige hellingen en torenhoge ijsbergen. Tijdens een MSC Cruises-excursie gaat u op avontuur in de sfeervolle haven voor een fascinerende begeleide wandeling. Bezoek het museum van Knud Rasmussen, opgedragen aan de Deense ontdekkingsreiziger die met een hondenslee de noordwestpassage overstak! Het museum herbergt een buste van de beroemde pionier en een uitgebreide collectie Inuit-artefacten.
 

Cruises van / naar Ilulissat in 2023

Excursies en activiteiten Ilulissat