PLACE

Samenwerking met lokale autoriteiten, gemeenschapsgroepen en partners, zoals de Cruise Lines International Association (CLIA), om informatie te delen en beleid en strategieën te integreren helpt duurzaam toerismebeheer te ondersteunen.

Samen bevorderen we verantwoord reizen en zorgen we voor betere sociale en economische resultaten voor gemeenschappen.

Economische impact

Wij blijven miljoenen euro's investeren in nieuwe duurzame terminalfaciliteiten, en de werkzaamheden aan verschillende daarvan zijn gevorderd:
 
- De Durban Cruise Terminal in Zuid-Afrika werd in december 2021 operationeel.
- De bouw van de nieuwe MSC Cruises Terminal in Miami begon in de zomer van 2021.
- Een nieuwe MSC Cruises Terminal in Barcelona moet in 2024 operationeel zijn.
 
Al onze nieuwe cruiseterminals zullen voldoen aan LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Silver rating.
We streven ernaar een goede kracht te zijn in de gemeenschappen die we bezoeken. Wij stimuleren de lokale economie door voedsel en drank aan te schaffen voor onze schepen. Onze gasten dragen ook bij door excursies, maaltijden of souvenirs te kopen bij lokale verkopers. 

 

Op populaire bestemmingen werken we meestal met touroperators die lokaal werk bieden en hen steunen bij het opbouwen van hun bedrijf. Dit helpt banen te scheppen en de lokale gemeenschap te betrekken bij het creëren van gedeelde waarde.
 
Bij de ontwikkeling van onze privé-eilanden, waaronder Ocean Cay MSC Marine Reserve, Portuguese Island en Pomene, geven wij altijd een sterke voorkeur aan het in dienst nemen van lokaal personeel om de activiteiten aan wal op te bouwen en te onderhouden.
 
 
We blijven samenwerken met CLIA (Cruise Lines International Association) om de duurzame toeristische aspiraties te ondersteunen van de bestemmingen die we bezoeken.

Economische impact

Economic impact

Duurzame excursies

Ons excursieteam aan wal heeft samen met touroperators gezocht naar excursies die gebaseerd zijn op sterke duurzaamheidsprincipes. Deze excursies staan bekend als 'Protectours' en zijn speciaal ontworpen om onze gasten voor te lichten en duurzaam toerisme en verantwoord reizen te bevorderen. Veel van deze excursies omvatten vervoer met een lage impact, zoals wandelen, fietsen of kajakken, en veel van deze excursies leveren een directe bijdrage aan het milieu door het ondersteunen van de bescherming van soorten of habitats.

We werken samen met Travelife om training en capaciteitsopbouw te bieden aan alle touroperators waarmee we samenwerken. Travelife is een initiatief voor toeristische ondernemingen die duurzaamheid nastreven: de gespecialiseerde indicatoren ervan, gebaseerd op de criteria van de Global Sustainable Tourism Council's Industry Standard, richten zich op de impact van de toeleveringsketen en de verantwoordelijkheden van touroperators.

Ook de ontwikkeling van toegankelijke reizen blijft een prioriteit, met als doel gasten met beperkte mobiliteit op elke bestemming een scala aan mogelijkheden te bieden. Al onze 'Easy & Accessible'-tours zijn erop gericht obstakels uit de weg te ruimen en een vlotte toegang tot alle bezochte hoogtepunten te garanderen.

We streven ernaar dat alle touroperators die MSC Cruises gebruikt op onze frequente bestemmingen gecertificeerd zijn volgens een GSTC-certificeringsprogramma, of bezig zijn met het proces.

Duurzame excursies

Sustainable excursions

Ocean Cay MSC Marine Reserve

We transformeerden MSC Ocean Cay Marine Reserve van een verlaten industriële faciliteit tot een ongerepte bestemming, waardoor een afgelegen, natuurlijke woestijneilandervaring voor onze cruisegasten ontstond. Ondanks de uitdagingen werden de voordelen van onze milieubewuste ontwikkeling duidelijk, aangezien de biodiversiteit in het water, op het land en in de lucht toenam.

Dankzij onze inspanningen is er een toename van de vogelstand en de terugkeer van vele vogelsoorten, waaronder broedparen, alsmede een toename van migrerende populaties. Watervogels, waaronder reigers, zilverreigers en scholeksters, worden nu regelmatig gezien en er zijn ook af en toe roofvogels, waaronder visarenden en torenvalken, waargenomen.

Onze inspanningen om aanzienlijke hoeveelheden schroot uit de wateren rond het eiland te verwijderen, hebben geleid tot drastische verbeteringen in de plaatselijke ecologie en het zeeleven is diverser geworden. Zeeschildpadden worden nu vaak gezien.

Via de MSC Foundation en het Super Coral-programma werken wij samen met vooraanstaande koraal- en zeedeskundigen aan het onderzoeken, ontwikkelen, testen en verfijnen van methoden om de achteruitgang van de koraalriffen in het 64 vierkante kilometer grote zeemilieu rond Ocean Cay te keren. Koraalriffen ondersteunen de hoogste biologische diversiteit van alle ecosystemen op de Bahama's en zijn de thuisbasis van ecologisch, economisch en kritisch bedreigde soorten. Daarom is het de bedoeling de riffen te herstellen door te pionieren met de ontwikkeling van koraal dat beter bestand is tegen milieubedreigingen zoals oceaanvervuiling en -opwarming.

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Ocean Cay

DUURZAAMHEIDSRAPPORTEN

Ons duurzaamheidsprogramma is georganiseerd rond vier belangrijke pijlers: Planet, People, Place en Procurement.

Bekijk onze duurzaamheidsrapporten en ontdek wat wij doen om duurzaam cruisen te bevorderen.