PLAATSEN

Samenwerking met lokale autoriteiten, gemeenschapsgroepen en partners, zoals de Cruise Lines International Association (CLIA), om informatie te delen en beleid en strategieën te integreren, helpt duurzaam toerismebeheer te ondersteunen.

Samen promoten we een verscheidenheid aan activiteiten voor onze passagiers en leveren we betere sociale en economische resultaten voor gemeenschappen.

 


Lees ons laatste duurzaamheidsrapport:

 

Duurzaamheidsverslag 2021

 

Lees ook onze eerdere rapporten:

 

Duurzaamheidsverslag 2020

Duurzaamheidsverslag 2019

Economische impact

In 2021 zijn wij miljoenen euro's blijven investeren in nieuwe duurzame terminalfaciliteiten, en de werkzaamheden aan verschillende van deze faciliteiten zijn begonnen:

 

  • De Durban Cruise Terminal in Zuid-Afrika werd in december 2021 in gebruik genomen
  • De bouw van de nieuwe MSC Cruises Terminal in Miami begon in de zomer van 2021
  • Een nieuwe MSC Cruises Terminal in Barcelona moet in 2023 operationeel zijn. 
 
Al onze nieuwe cruiseterminals zullen minimaal voldoen aan de LEED Silver-rating (Leadership in Energy and Environmental Design).

 

We willen een kracht ten goede zijn in de gemeenschappen die we bezoeken. We stimuleren de lokale economie door eten en drinken voor onze schepen in te kopen. Onze gasten dragen ook bij als ze excursies, maaltijden of souvenirs kopen bij lokale verkopers.

Op populaire bestemmingen werken we doorgaans samen met touroperators die lokaal in dienst zijn en hen ondersteunen bij het opbouwen van hun bedrijf. Dit helpt bij het creëren van banen en bij het betrekken van de lokale gemeenschap om gedeelde waarde te creëren.

 

Wanneer we onze privé-eilandbestemmingen ontwikkelen, waaronder het Ocean Cay MSC Marine Reserve, Portuguese Island en Pomene, geven we altijd een sterke voorkeur aan het in dienst hebben van lokaal personeel voor het bouwen en onderhouden van walactiviteiten.

 

 

Wij blijven samenwerken met CLIA (Cruise Lines International Association) om de duurzaam-toeristische ambities van de bestemmingen die wij bezoeken, te ondersteunen.
 

Economische impact

Economic impact | MSC Cruises

Duurzame excursies

Ons team van excursies aan wal heeft samen met touroperators excursies geselecteerd die gebaseerd zijn op sterke duurzaamheidsprincipes. Deze excursies staan bekend als 'Protectours' en zijn speciaal ontworpen om onze gasten iets bij te brengen. Ongeveer 70% van deze excursies omvat vervoer met een lage impact, zoals wandelen, fietsen of kajakken, en vele leveren een directe bijdrage aan het milieu door het ondersteunen van de bescherming van diersoorten of leefomgevingen.

 

We zijn een partnerschap aangegaan met Travelife om training en capaciteitsopbouw te verzorgen voor alle touroperators waarmee we samenwerken. Travelife is een initiatief voor toeristische bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid: de gespecialiseerde indicatoren, gebaseerd op de criteria van de Global Sustainable Tourism Council's Industry Standard, richten zich op de impact van de toeleveringsketen en de verantwoordelijkheden van touroperators.

 

De ontwikkeling van toegankelijke tours blijft ook een prioriteit, met als doel ervoor te zorgen dat we gasten met beperkte mobiliteit een scala aan opties bieden op elke bestemming. Al onze 'Easy & Accessible' tours hebben als doel obstakels uit de weg te ruimen en een vlotte toegang tot alle bezochte hoogtepunten te garanderen.


Streven we ernaar dat alle touroperators die door MSC Cruises op onze frequente bestemmingen worden gebruikt, gecertificeerd zijn voor een GSTC-certificeringsprogramma of bij het proces betrokken zijn.
 

Duurzame excursies

Ocean Cay MSC Marine Reserve

We transformeerden Ocean Cay van een verlaten industriële faciliteit tot een ongerepte bestemming, en creëerden een afgelegen, natuurlijke woestijneiland ervaring voor onze cruise gasten. Ondanks de uitdagingen, werden de voordelen van onze milieugevoelige ontwikkeling duidelijk, aangezien de biodiversiteit toenam in zowel het water, op het land en in de lucht.

Dankzij onze inspanningen is er een toename van de vogelstand en de terugkeer van veel vogelsoorten, waaronder broedparen, alsook een toename van de trekkende populaties. Watervogels zoals reigers, zilverreigers en scholeksters worden nu vaak gespot en er zijn ook af en toe waarnemingen geweest van roofvogels, waaronder visarend en torenvalken.

De wateren rond Ocean Cay zijn aangewezen als Marine Protected Area (MPA), wat betekent dat commerciële visserij is beperkt en andere maatregelen zijn getroffen om de biodiversiteit te beschermen en te vergroten. Onze inspanningen om aanzienlijke hoeveelheden schrootafval uit de wateren rond het eiland te verwijderen heeft geresulteerd in drastische verbeteringen in de lokale ecologie en het zeeleven is diverser geworden. Zeeschildpadden worden nu vaak waargenomen.
 
Wij houden het koraal van het eiland in de gaten en hebben een verhoogde productiviteit geconstateerd met talrijke geregistreerde soorten, waaronder grombaarzen, paardmakrelen, everlipvis, keizersvissen, kreeften, krabben, garnalen en murenen - een positieve indicatie van een gezond rif.

 

Bezoek Ocean Cay MSC Marine Reserve website.

 

 

 
 
 
 

Ocean Cay MSC Marine Reserve

DE KOERS NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST BEPALEN

Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die bij ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen,
evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waarmee we zaken doen.

Ontdek ons duurzaamheidsprogramma dat rond vier belangrijke pijlers is georganiseerd: Planeet, Mensen, Plaatsen en Aanbesteding.