PLAATSEN

Samenwerking met lokale autoriteiten, gemeenschapsgroepen en partners, zoals de Cruise Lines International Association (CLIA), om informatie te delen en beleid en strategieën te integreren, helpt duurzaam toerismebeheer te ondersteunen.

Samen promoten we een verscheidenheid aan activiteiten voor onze passagiers en leveren we betere sociale en economische resultaten voor gemeenschappen.

Lees onze duurzaamheidsrapporten:

Economische impact

We willen een kracht ten goede zijn in de gemeenschappen die we bezoeken. We stimuleren de lokale economie door eten en drinken voor onze schepen in te kopen. Onze gasten dragen ook bij als ze excursies, maaltijden of souvenirs kopen bij lokale verkopers.

Op populaire bestemmingen werken we doorgaans samen met touroperators die lokaal in dienst zijn en hen ondersteunen bij het opbouwen van hun bedrijf. Dit helpt bij het creëren van banen en bij het betrekken van de lokale gemeenschap om gedeelde waarde te creëren.
Wanneer we onze privé-eilandbestemmingen ontwikkelen, waaronder het Ocean Cay MSC Marine Reserve, Portuguese Island en Pomene, geven we altijd een sterke voorkeur aan het in dienst hebben van lokaal personeel voor het bouwen en onderhouden van walactiviteiten.
 
Cruisepassagiers geven gemiddeld $101 per dag uit tijdens bezoeken aan wal (Cruise Lines International Association, 2019)
 

Economische impact

Economic impact | MSC Cruises

Duurzame excursies

In 2019 was ongeveer 10% van onze excursies met touroperators die gecertificeerd waren volgens de normen van de Global Sustainable Tourism Council (GSTC). De GSTC omvat twee sets criteria, één voor bestemmingen en één voor hotels en touroperators, die specifieke vereisten stellen om de natuurlijke en culturele hulpbronnen van de wereld te beschermen en in stand te houden, en ervoor zorgen dat toerisme fungeert als een instrument om instandhouding en armoedebestrijding te verzekeren.

Om deze inspanningen te ondersteunen, moedigen we meer stadsvriendelijke tours aan, met 118 e-bike-tours in 59 steden die in 2019 worden aangeboden.

Streven we ernaar dat alle touroperators die door MSC Cruises op onze frequente bestemmingen worden gebruikt, gecertificeerd zijn voor een GSTC-certificeringsprogramma of bij het proces betrokken zijn.
 

Duurzame excursies

Ocean Cay MSC Marine Reserve

We transformeerden Ocean Cay van een verlaten industriële faciliteit tot een ongerepte bestemming, en creëerden een afgelegen, natuurlijke woestijneiland ervaring voor onze cruise gasten. Ondanks de uitdagingen van 2020, werden de voordelen van onze milieugevoelige ontwikkeling duidelijk, aangezien de biodiversiteit toenam in zowel het water, op het land en in de lucht.

In 2020 was er een toename van de vogelpopulatie en de terugkeer van veel vogelsoorten, waaronder broedparen, evenals een toename van de migrerende populaties. Watervogels zoals reigers, zilverreigers en scholeksters worden nu vaak gespot en er zijn ook af en toe waarnemingen geweest van roofvogels, waaronder visarend en torenvalken.

De wateren rond Ocean Cay zijn aangewezen als Marine Protected Area (MPA), wat betekent dat commerciële visserij is beperkt en andere maatregelen zijn getroffen om de biodiversiteit te beschermen en te vergroten. Onze inspanningen om aanzienlijke hoeveelheden schrootafval uit de wateren rond het eiland te verwijderen heeft geresulteerd in drastische verbeteringen in de lokale ecologie en het zeeleven is diverser geworden. Zeeschildpadden worden nu vaak waargenomen.
 
Wij houden het koraal van het eiland in de gaten en hebben een verhoogde productiviteit geconstateerd met talrijke geregistreerde soorten, waaronder grombaarzen, paardmakrelen, everlipvis, keizersvissen, kreeften, krabben, garnalen en murenen - een positieve indicatie van een gezond rif.

 

Bezoek Ocean Cay MSC Marine Reserve website.

 

 

 
 
 
 

Ocean Cay MSC Marine Reserve

EEN DUURZAME TOEKOMST IN KAART BRENGEN

Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die bij ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen,
evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waarmee we zaken doen.

Ontdek ons duurzaamheidsprogramma dat rond vier belangrijke pijlers is georganiseerd: Planeet, Mensen, Plaatsen en Aanbesteding.