PLANET
Vermindering van de koolstofintensiteit
Wij geloven dat wij de doelstelling van de IMO (Internationale Maritieme Organisatie) inzake koolstofintensiteit van 40% vermindering ten opzichte van de niveaus van 2008 ruimschoots vóór de door de IMO vastgestelde mijlpaal van 2030 zullen halen.
Aangezien het koolstofvrij maken van maritieme activiteiten een van onze belangrijkste prioriteiten is, is ons ambitieuze doel om tegen 2050 een broeikasgas emissies van nul te bereiken.
Vermindering van de koolstofintensiteit
Vermindering van het geluid
Onze schepen zijn ontworpen om het geluid dat onder het wateroppervlak wordt uitgestraald te verminderen, zodat lawaai of trillingen die gevolgen kunnen hebben voor waterzoogdieren tot een minimum worden beperkt. Geluidsreductie wordt op verschillende niveaus bereikt. Er wordt veel moeite gedaan om het ontwerp van de scheepsromp, de hydrodynamica en het voortstuwingssysteem te bestuderen en te perfectioneren.
Door uitgebreide tests en simulaties met onze scheepsbouwpartners vertrouwen wij op geoptimaliseerde rompontwerpen om de weerstand bij het bewegen door het water te minimaliseren. Minder 'weerstand' betekent een soepelere beweging door het water en minder lawaai. Isolatie van potentieel lawaaierige apparatuur zoals motoren en generatoren aan boord van het schip zal ook een positieve impact hebben op de vermindering van het lawaai onder water.
Wij verminderen het geluid ook dankzij onze schroef die is uitgerust met een luchtsmeersysteem dat de druk rond de schroef in evenwicht houdt. Als het schip door het water beweegt, creëren de schroefbladen een lage druk en het luchtbelsysteem is in staat dit te egaliseren, waardoor het geluid wordt verminderd.
Vermindering van het geluid
Energiebesparing aan boord
De verlichting van onze schepen wordt verzorgd door energie-efficiënte LED. De LED-lampen die we op onze schepen gebruiken zijn tot 75% efficiënter dan traditionele lampen en gaan minstens 7 keer langer mee.
Warmteterugwinningssystemen zorgen voor een intelligente herverdeling van warmte en koude waar dat nodig is op het schip. Wij zorgen er met name voor dat de afvalwarmte van de motoren niet verloren gaat, maar wordt gebruikt om water voor de was te verwarmen en om uit zeewater zoet water te genereren door verdamping.
Bovendien verzamelen onze schepen voortdurend duizenden verschillende gegevensreeksen en sturen die door naar onze teams van deskundigen aan wal. Wij gebruiken deze gegevens om beter te begrijpen hoe wij werken en om de efficiëntie op alle gebieden van onze activiteiten te verbeteren.
Energiebesparing aan boord
Schoner water
Het meeste water op onze schepen wordt aan boord geproduceerd, met zeer efficiënte systemen die uit zeewater schoon zoet water produceren. Wij houden de oceaan zoals hij hoort te zijn: schoon. Al het water aan boord van onze schepen wordt behandeld en gereinigd volgens uitstekende internationale normen voordat het weer in zee gaat. Al onze schepen zijn uitgerust met afvalwaterzuiveringssystemen die zijn ontworpen en worden onderhouden volgens de hoogste normen - zelfs hoger dan veel faciliteiten aan wal.
Bovendien wordt het behandelde afvalwater ook periodiek geanalyseerd door een erkend testlaboratorium van een derde partij, om ervoor te zorgen dat de vereiste normen te allen tijde worden gehaald of zelfs overschreden.
Schoner water
Bescherming van wilde dieren
MSC Cruises zet zich in voor de gezondheid van onze oceanen. In 2022, na gesprekken met het International Fund for Animal Welfare (IFAW), Pelagos Cetacean Research Institute, OceanCare en WWF Griekenland, zijn we overeengekomen om onze schepen om te leiden langs de westkust van Griekenland om het risico op aanvaringen met bedreigde potvissen in de Middellandse Zee te verminderen.
Daarnaast werken wij in 2023 samen met ORCA, de liefdadigheidsinstelling voor het behoud van de zee, om een uitgebreid programma voor de dekofficieren van de lijn op te zetten om de kans op aanvaringen met walvissen, dolfijnen en bruinvissen in oceanen over de hele wereld te verkleinen.