Kom meer te weten over onze verbazingwekkende selectie cocktails, drankjes, bieren, wijn en meer

Mei 2022

 

Van espresso tot de meest creatieve cocktails, van Champagne tot gezonde drankjes. De 460 bars van onze vloot zijn een van de populairste attracties van onze schepen, ontmoetingsplaatsen waar u een ontspannende pauze kunt hebben of nieuwe spannende smaken kunt proberen dankzij de creativiteit en vaardigheden van onze bar tenders.

Ter gelegenheid van de Wereld Cocktail Dag op 13 mei, ontmoeten we de heer Svetozar Zdravkov, Bar Manager aan boord van MSC Seaside.

 

Vertel ons eerst iets over uzelf - uw afkomst, uw studies, uwcarrière en, natuurlijk, uw passie voor bartending.

"Ik kom uit Montana, Bulgarije, waar mijn lieve vrouw en mijn twee geweldige kinderen wonen. Ik ben afgestudeerd aan de Internationale Hogeschool voor Toerisme in Varna, Bulgarije, en in 1998 ben ik begonnen als barjongen. Ik doorliep alle carrièrestappen en werd 20 jaar geleden Bar Manager. Ik hou van alles wat met barkeepen te maken heeft. Van het zijn van ieders beste vriend en een goede luisteraar, tot het zijn van een wetenschapper door het mixen, uitvinden en creëren van nieuwe drankjes die mijn gasten zouden verrassen en gelukkig maken. Dat is en blijft voor mij persoonlijk de grootste voldoening en vervulling, ook toen ik in het verleden barman was, een stap in mijn carrière waar ik voor altijd trots op zal zijn."

 

Samen met zwembaden en restaurants zijn de bars de drukste en populairste plaatsen aan boord. Hoe is de barlijst afgestemd op de behoeften van de vele verschillende gasten die we aan boord verwelkomen? Is er ook iets voor onze jongere gasten?

"We hebben een verbazingwekkende internationale dranken selectie, die ons in staat stelt om aan de wensen van de meest veeleisende gasten te voldoen. We hebben een oneindige keuze aan drankjes! Voor de kinderen hebben we een mooie selectie van non-alcoholische dranken en een speciale kinderhoek met lekkernijen zoals snacks, snoepjes zoals marshmallow spiesjes. We hebben ook heerlijke gelatos, milkshakes, softijsjes en granita's."

 

Er zijn zoveel verschillende bars op onze schepen, en geen enkele is hetzelfde als de andere. Een van de meest eigenaardige is zeker de Champagne bar. Kunt u ons vertellen wat het zo speciaal maakt?

"Wat is er beter dan samen met uw geliefde te genieten van een heerlijke champagne, vergezeld van onze Royal Caviar of van oesters voor een onvergetelijke ervaring midden op de oceaan. U zult de herinnering van uw leven mee naar huis nemen! Onze gasten hebben ook de mogelijkheid om te genieten van onze Champagne cocktails. Heeft u ooit een cocktail geprobeerd van fijne Franse Champagnes met rozen, hibiscusbloem of zelfs peperkorrels? Als u het leven in roze wilt zien, probeer het dan eens! Wij bereiden voor u "La Vie En Rose" cocktail, een Chambord Royale, een French Kiss en nog veel meer!"

 

Aan de andere kant, wat zou u aanraden voor een gezellige avond met vrienden?

"We hebben de beste plek voor alle gasten die een grote wedstrijd willen kijken, genietend van de exclusiviteit van een van onze cabines in onze typische Amerikaanse stijl bar! Ze zullen een geweldige tijd hebben terwijl ze hun dorst lessen met een ijskoud biertje gekozen uit meer dan 40 internationale bieren en 12 soorten tapbier van over de hele wereld, evenals wijnen en cocktail selectie."

 

Is er iets voor degenen die het plezier van een drankje willen combineren met een gezonde levensstijl?

"Natuurlijk! Onze Wellness Bar is the place to be! Geef uzelf energie met onze gezonde drankjes voor en na uw dagelijkse routine. Onze verse smoothies zijn gebaseerd op verse appels, citrusvruchten, tropische vruchten, bessen en greens. Bovendien hebben we zoveel geweldige shakes in ons menu, zoals Mango energieshake, chocolademunt, eiwitshake en vanille wei-eiwit."

 

Met zo'n enorme variëteit aan drankjes en cocktails aan boord, worden onze gasten echt verwend met keuze! Wat is de beste plek aan boord van MSC Seaside om een speciale cocktail te drinken?

"Zeker onze Mixology Bar. De missie van onze mixologen is om de cocktail precies goed te krijgen, om een vleugje magie toe te voegen aan elk recept, om iedereen te verrassen en voortdurend nieuwe en originele drankjes te bedenken. Onze gerookte cocktails, premium mixdrankjes, avontuurlijke en ambachtelijke cocktails zullen onze gasten nooit teleurstellen en verbazen met hun magische mix van mist, wolk en rook!"

 

Laten we het eens hebben over wijn, een all-time favoriet voor veel van onze gasten. Wat is er voor wijnliefhebbers aan boord?

"Van oudsher is wijn altijd verbonden geweest met het ritueel van het tafelen en werd hij meestal tijdens de maaltijd gedronken. Tegenwoordig is een glas wijn (of champagne!) een favoriete drank geworden voor de hele dag. Wijn is perfect als aperitief of gewoon om te genieten van een moment van ontspanning. We hebben meer dan 220 wijnlabels aan boord waaronder meer dan 30 uitstekende wijnen per glas verkrijgbaar in onze bars en een speciale selectie van de meest exclusieve labels voor een unieke wijn-connaisseurs ervaring in Yacht Club, Speciality Restaurants en Wine Bars."

 

Wijn, bieren, champagne, cocktails... en dat allemaal geserveerd aan duizenden mensen per dag. Hoeveel mensen werken er in de vele bars aan boord van MSC Seaside en hoeveel drankjes worden er geserveerd tijdens een gemiddelde cruise van 7 nachten? Wat is de populairste drank aan boord? 

"Onze barafdeling bestaat uit 120 mensen die voor de hele zaak zorgen. We serveren ongeveer 200.000 drankjes in een gemiddelde 7-daagse cruise, evenals 9300 flessen bier, 4700 flessen rode wijn en meer dan 1800 flessen champagne. Vlootbreed serveren we normaal gesproken zo'n 125 miljoen drankjes per jaar! De populairste cocktail? Het drankje van het moment is zeker de Aperol Spritz, bereid met Aperol en Prosecco. Deze, samen met andere fancy spritz-cocktails, behoort tot onze top-5 verkopers."