EEN HEERLIJKE REIS NAAR HET CHOCOLADEPARADIJS VENCHI: MAAK KENNIS MET DE HEER NICOLAS TRIVIDIC, CHEF PATISSIER

April 2022

 

Chocolade is niet zomaar een voedingsmiddel, het is een delicatesse, een zoetigheid, een beloning. In de wereld van chocolade, heerst magie. Venchi is de lekkerste en populairste ervaring die wij aan boord aanbieden: een open laboratorium, spectaculaire vitrines en talrijke rijkelijk geurende smaken voor een unieke ervaring.


Sinds 1878 is Venchi een begrip onder chocoladeliefhebbers, en in vele andere kringen. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Venchi chocolade?
Alle Venchi pralines zijn heerlijk, gezond en natuurlijk. Ze worden gemaakt met de beste ingrediënten en de beste bedoelingen, om de smaak van het Italiaanse Allegria naar de wereld te brengen.

Welke Venchi producten zijn er aan boord?
Onze gasten zullen onze volledige selectie Venchi pralines en ijs aan boord van onze schepen kunnen vinden. Op ons nieuwste schip, de MSC Seashore, bieden we een nieuw product aan: kleine Gelato bites gedoopt in pure of melkchocolade. Deze nieuwe creatie zorgt bij het eten voor een explosie van smaken en texturen. Mijn favoriete combinatie is de hazelnoot ijs gedoopt in pure chocolade!

De geuren die uit het open laboratorium komen zijn onweerstaanbaar. Welke grondstoffen worden aan boord gebruikt en hoe worden zij geselecteerd?
Venchi roept het authentieke en vriendelijke karakter op van een van de meest emblematische producten van Italië, dat over de hele wereld wordt aanbeden, en brengt er hulde aan. Opmerkelijke grondstoffen, met de grootste zorg geselecteerd, zoals chocolade van exclusieve oorsprong (Ecuador, Venezuela en Peru), hazelnoten uit Piemonte en groene pistachenoten uit Bronte, geven de ijsvariëteiten hun unieke smaak.

Chocolade smaakt nog beter als je door de golven wordt gewiegd! Welke producten moeten onze gasten aan boord proberen? Is er iets bijzonder verrassends dat we niet mogen missen?
Aan boord kunnen onze gasten onze exclusieve handgemaakte pralines vinden, die dagelijks worden gemaakt door onze Meester Chocolatiers en alleen verkrijgbaar zijn op onze MSC schepen. Ze worden gemaakt door de beste Venchi producten te combineren en de traditie te respecteren, zoals IGP Piemont hazelnoten, de beste gianduja en cacao.

Zijn er vegetarische of glutenvrije producten aan boord?
Al onze chocoladerecepten volgen de "Buono Buonissimo"-regel (100% natuurlijke ingrediënten, minder suiker, geen kunstmatige ingrediënten) en zijn glutenvrij en vrij van palmolie. Alle verpakte chocolaatjes zoals pick and mix en repen zijn glutenvrij!
Bovendien bieden wij steeds meer veganistische recepten aan in onze kenmerkende collecties. Chocoviar, Cremini & Gianduiotti zijn een must om te proberen! Ze worden gemaakt op basis van olijfolie, hazelnoten en cacaoboter die van nature in cacao aanwezig is.

De Gelato Venchi die aan boord verkrijgbaar is, is gewoon voortreffelijk. Wordt het aan land of aan boord van de schepen geproduceerd? Welke smaken zijn er beschikbaar op onze schepen? Welke smaken zijn must-haves?
Onze ambachtelijke ijsmakers maken elke dag verse gelato aan boord in onze speciale ateliers en volgens de pure Italiaanse traditie. Het is een must voor alle fijnproevers. Venchi gelato is eenvoudig en authentiek en wordt uitsluitend gemaakt van uitgelezen ingrediënten zoals verse kwaliteitsmelk, hazelnoten uit Piemonte of groene pistachenoten uit Bronte. Voor chocoladeliefhebbers beveel ik onze pure chocoladesmaak Cuor di Cacao aan, een waar genot.

Iedereen houdt van pannenkoeken. Wat denk je dat de beste topping is? Kun je een crêpe serveren met een lepel gelato?
De aanbevolen topping is waarschijnlijk Suprema XV, de Venchi chocoladepasta op basis van extra olijfolie van eerste persing en Piemontese hazelnoten.
Je kunt van alles combineren met crêpes, maar het is waar dat een bolletje ijs geserveerd op een nog warme pannenkoek een onvergetelijke ervaring is. Mijn advies zou zijn om uw crêpe te garneren met pistache-ijs, gemaakt van Siciliaanse pistachenoten, en te begeleiden met verse aardbeien.

Last but not least. Is het waar dat chocolade goed kan zijn voor je gezondheid en zelfs een afrodisiacum?
Van de antioxidanten in pure chocolade is aangetoond dat ze de bloeddruk verlagen en de bloedcirculatie verbeteren. Bovendien bevat het fenylethylamine en serotonine, wat stimulerende stoffen zijn die ook bijdragen tot een goed humeur. Dus ja, chocolade eten kan goed zijn voor je gezondheid en je humeur!

Onze gasten hebben het geluk onze meester-chocolatiers aan het werk te zien bij de bereiding van enkele van de lekkernijen die aan boord verkrijgbaar zijn. Hoe lang duurt het om uw pralines te maken? Wat is uw bron van inspiratie?
Elke Meester Chocolatier heeft zijn eigen inspiratiebron, die soms afkomstig is van de bestemmingen van het schip. Als het schip bijvoorbeeld in het Caribisch gebied ligt, kunnen onze gasten lokale smaken aantreffen zoals kokosnoot, mango en bepaalde specerijen, terwijl er aan boord van schepen in het Middellandse-Zeegebied meer hazelnoot, pistache, citroen of gekonfijte sinaasappel te vinden zal zijn.