DE TOEKOMST VAN ONZE PLANEET IS IN GOEDE HANDEN

msc_foundation_2e2a5822_640x380

Augustus 2022

 

Cruisetoerisme levert een enorme bijdrage aan de wereldeconomie en het belang ervan werd erkend tijdens de onlangs gehouden Global Youth Tourism in Sorrento, Italië. Dit evenement, dat werd georganiseerd door de Wereldorganisatie voor Toerisme van de Verenigde Naties (UNWTO), was het allereerste in zijn soort en bracht van 27 juni tot 3 juli 130 jongeren uit meer dan 60 landen samen. 


Het doel van de top was een platform te bieden voor de uitwisseling van ideeën en kennis en jongeren in staat te stellen een actieve rol in de toeristische sector te spelen. Professionals uit verschillende takken van de toeristische industrie interageerden met de deelnemers. Tot de meest zichtbare spelers behoorden de MSC Foundation, MSC Cargo en MSC Cruises.


Van workshops over knopen leggen tot praktische ervaring op een scheepsbrugsimulator en brainstorming over concepten voor Teens Club activiteiten op het nieuwe schip MSC World Europa, de week zat boordevol stimulerende en leerzame activiteiten. We openden de deuren van het MSC Training Centre en organiseerden een intensief en leuk programma onder de naam Shipping & Tourism as Drivers of a Sustainable Future, waarbij de aanwezigen kennis maakten met de geavanceerde technologie die MSC in haar schepen en processen heeft verwerkt als onderdeel van ons streven naar duurzaam cruisen. 


In dat kader kende UNWTO General Secretary Zurab Pololikashvili de rol van UNWTO-ambassadeur voor duurzaam toerisme toe aan Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de MSC Group Cruise Division en MSC Foundation Chair of the Executive Committee, als erkenning voor zijn bijdrage aan duurzaam toerisme. 


Één van de meest gewaardeerde activiteiten was een boottocht van een volledige dag naar het beschermde zeegebied Punta Campanella, waarbij de jonge gasten het behoud van de zee van dichtbij konden meemaken in zijn authentieke omgeving. Deze tocht was een gezamenlijk initiatief met de natuurbeschermings-NGO Marevivo. 


Als hoeders van de toekomst zaten de 60 jongeren boordevol frisse energie, visie en een echt verantwoordelijkheidsgevoel als het gaat om de impact die toerisme heeft op gemeenschappen, ecosystemen en economieën. Het was een genoegen om hun passie te observeren en hun ideeën te horen over hoe concrete stappen kunnen worden genomen om de toekomst van het toerisme vorm te geven. 


"Het herstellen van de gezondheid van de zee en haar bewoners is een essentiële prioriteit voor de MSC Foundation en jongereneducatie speelt daarbij een sleutelrol. MSC is dan ook verheugd te hebben bijgedragen aan het enorme succes van de eerste Global Youth Tourism Summit, die het perfecte platform biedt om toekomstige leiders in duurzaam toerisme op te voeden". - Daniela Picco, MSC Foundation Executive Director.