Aomori Cruises

Promenades aan de waterkant

Towada meer

Hirosaki-kōen park

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Aomori

Een gastvrije stad

Aomori, de meest noordelijke stad van Honshū, ligt aan de binnenlandse zijde van de Baai van Mutsu en is beschermd door de twee scharen van de schiereilanden Tsugaru en Shimokita.


Aomori heeft de traditionele haven voor reizigers die naar het noorden trekken en kreeg in 2016 een flinke boost met de opening van de 46km lange Seikan-tunnel die een rechtstreekse onderzeese verbinding via Shinkansen bood naar Hokkaido.


Het gebied rond Aomori Station en de nabijgelegen haven in het bijzonder is compleet heraangelegd met als resultaat een levendig en modern stadspanorama met aantrekkelijke promenades aan de waterkant, drukke cafés en een kleurrijk museum. Toch biedt Aomori ook een glimp van Japans verre verleden met de buitengewone archeologische site Sannai-Maruyama, ten zuidwesten van het centrum.


Towada-ko, het op twee na diepste meer in Japan, glashelder en met erg steile oevers, vult een 300 meter diepe vulkaankrater in het noordelijke deel van Towada-Hachimantai National Park.

Niet alleen het meer zelf is een belangrijke toeristische bestemming: de weg ernaartoe via hoge passen en langs dicht beboste valleien is voor vele bezoekers de echte topper. Van de vier grootste invalswegen is de aantrekkelijkste route om naar het zuiden te trekken vanuit Aomori via het Hakkōda-gebergte, Sukayu Onsen en de pittoreske Oirase-vallei.


Achter de moderne façade zijn in Hirosaki, het vroegere centrum van de Tsugaru-clan, nog restanten van het feodale verleden te zien. De oudere en interessantste wijken liggen zowat 3km ten westen van het station, over het Tsuchibuchi-gawa kanaal, dat doorheen het stadscentrum loopt. In het Hirosaki-kōen park, prachtig in het seizoen van de kersenbloesems, zijn de pittoreske torentjes van Hirosaki-jō te zien, het originele kasteel van de stad dat nog steeds omgeven is door een slotgracht. Naar het noorden toe ligt een wijk met traditionele Samurai-huizen, terwijl in het zuiden een goed geconserveerde Japanse tuin, Fujita Kinen Teien, en een collectie gebouwen in Westerse stijl uit de Meijiperiode liggen.


Dit is slechts een van de fantastische bestemmingen van onze cruise rond de wereld: MSC World Cruise 2020.

MUST SEES in Aomori

ONTDEK ONZE EXCURSIES in Aomori

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.