Kagoshima cruises

De Sengan-en-tuin
Shiroyama Park
De Japanse eetcultuur

Vind Azië Cruises

Kagoshima

Aan de voet van een vulkaan

In het verre zuiden van Japan ontdek je met een MSC cruise de stad Kagoshima. De stad heeft iets meer dan een half miljoen inwoners en kent tijdens het grootste deel van het jaar een gematigd klimaat.

De stad wordt overschaduwd door de actieve vulkaan Sakurajima en draagt als bijnaam het "Napels van Japan" vanwege de gelijkenissen met het landschap rond Napels. Meer dan eens vinden er spectaculaire uitbarstingen plaats op de vulkaan.


U kunt een excursie maken naar het Shiroyama-park, dat in het stadscentrum begint, maar zich helemaal uitstrekt tot de berg Shiroyama. Deze heuvel met een hoogte van iets meer dan honderd meter vormde op het einde van de 19de eeuw het strijdtoneel voor een veldslag tussen het keizerlijke leger en samoerai-rebellen. Het park loopt tot het Observatorium waar u het adembenemende uitzicht op de stad en de baai van Kagoshima en de vulkaan kunt bewonderen.


Langs de noordkust van het centrum ligt de Sengan-en-tuin, ook bekend onder de naam Isoteien, een prachtig voorbeeld van een Japanse tuin met vijvers, beekjes, schrijnen en een bamboebos. Ze zijn driehonderd jaar oud en zijn aangelegd door de familie Shimazu. Binnen de tuin bevindt zich een goed restaurant waar je kan dineren en kan genieten van de vlees- en visspecialiteiten die dit land te bieden heeft en waarvoor het over heel de wereld bekend is. Naast Sengan-en ligt een gebouw uit het midden van de 19de eeuw waar oorspronkelijk een machinefabriek gevestigd was en waar nu het Shoko-Shuseikan museum is ondergebracht. Daar kunt u voorwerpen bezichtigen uit de 700 jaar lange geschiedenis van de familie Shimazu. 

MUST SEES IN Kagoshima

ONTDEK ONZE EXCURSIES in Kagoshima

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.