Kagoshima cruise

Kagoshima cruise

Aan de voet van een vulkaan

In het verre zuiden van Japan ontdek je met een MSC cruise de stad Kagoshima. De stad heeft iets meer dan een half miljoen inwoners en kent tijdens het grootste deel van het jaar een gematigd klimaat.

De stad wordt overschaduwd door de actieve vulkaan Sakurajima en draagt als bijnaam het "Napels van Japan" vanwege de gelijkenissen met het landschap rond Napels. Meer dan eens vinden er spectaculaire uitbarstingen plaats op de vulkaan.

U kunt een excursie maken naar het Shiroyama-park, dat in het stadscentrum begint, maar zich helemaal uitstrekt tot de berg Shiroyama. Deze heuvel met een hoogte van iets meer dan honderd meter vormde op het einde van de 19de eeuw het strijdtoneel voor een veldslag tussen het keizerlijke leger en samoerai-rebellen. Het park loopt tot het Observatorium waar u het adembenemende uitzicht op de stad en de baai van Kagoshima en de vulkaan kunt bewonderen.

Langs de noordkust van het centrum ligt de Sengan-en-tuin, ook bekend onder de naam Isoteien, een prachtig voorbeeld van een Japanse tuin met vijvers, beekjes, schrijnen en een bamboebos. Ze zijn driehonderd jaar oud en zijn aangelegd door de familie Shimazu. Binnen de tuin bevindt zich een goed restaurant waar je kan dineren en kan genieten van de vlees- en visspecialiteiten die dit land te bieden heeft en waarvoor het over heel de wereld bekend is. Naast Sengan-en ligt een gebouw uit het midden van de 19de eeuw waar oorspronkelijk een machinefabriek gevestigd was en waar nu het Shoko-Shuseikan museum is ondergebracht. Daar kunt u voorwerpen bezichtigen uit de 700 jaar lange geschiedenis van de familie Shimazu.

Cruises van / naar Kagoshima in 2023

Excursies en activiteiten Kagoshima