Muroran cruises

Sapporo: de levendige hoofdstad van Hokkaido

Shikotsu- Tōya National Park

Noboribetsu Onsen

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Muroran

De poort naar Hokkaido


Muroran, 130 km ten zuiden van Sapporo, domineert de Baai van Uchiura en is omringd met bergen. Dit is de toegangspoort tot het eiland Hokkaido en zijn hoofdstad. Met een bevolking van zowat twee miljoen is Sapporo, de levendige hoofdstad van Hokkaidō, de op vier na grootste stad van Japan.


U kunt er heerlijk rondkuieren want de stad heeft een hele resem parken en tuinen. De bergen, een topattractie voor skiërs en snowboarders, rijzen op in het zuiden en de spectaculaire kustlijn rond het schiereiland Shakotan ligt op minder dan dertig minuten afstand. Sapporo is ook beroemd om het gelijknamige bier dat hier al sinds 1891 wordt gebrouwen; een bezoek aan het prachtige Sapporo Biermuseum en de Bier Garten, die dateren van eind 19e eeuw, is een must. Hetzelfde geldt voor een wandeling doorheen het domein en de musea van de botanische tuinen van de universiteit van Hokkaidō, die uit dezelfde periode dateren.


Volg de pittoreske kustweg rond de Baai van Uchiura vanuit Muroran en u bereikt de oostelijke kant van Shikotsu-Tōya National Park. Dit is een van de mooiste meer- en bergzones van Hokkaidō maar het is tegelijk ook het meest ontgonnen omdat het zo dicht bij Sapporo ligt. De twee grootste kratermeren in het park – Tōya-ko in het westen en Shikotsu-ko in het oosten – zijn actieve vulkanen omringd met uitstekende wandelpaden.


Tussen de twee meren ligt Noboribetsu Onsen, de grootste warmwaterbron van Hokkaidō, echt een bezoek waard om het irreële landschap van de borrelende en stomende Jigokudani (Hell Valley) te ontdekken.

Behalve de esthetiek is er nog een heel goede reden om Tōya-ko te bezoeken: de actieve vulkaan Usu-zan, ongeveer 2km naar het zuiden, en de stomende “parasietvulkaan” Shōwa Shin-zan. U kan ook de bus nemen naar de Nishiyama Crater Promenade, een 1,3 km lang wandelpad doorheen een recente breuk in de aardkorst dat eindigt in een mysterieus verlaten schooltje.


Dit is slechts een van de fantastische bestemmingen van onze cruise rond de wereld: MSC World Cruise 2020.

MUST SEES IN Muroran

ONTDEK ONZE EXCURSIES in Muroran

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.