Shimizu Cruise

De houtsnede-druk van Hiroshige 
De adembenemende landschappen van Hakone 
De vreedzaamheid van het Kunozan Toshogu-heiligdom 

Vind uw MSC World Cruise

Shimizu

Hiroshige's kunst in de schaduw van de berg Fuji

Japan is ontegensprekelijk een bekoorlijk land. Het landschap is adembenemend en straalt een gevoel van rust uit. Uw MSC-cruise houdt halt bij een van de mooiste plekjes in het land van de rijzende zon: Shimizu, in de Japanse prefectuur Shizouka, op het eiland Honshū.

Een excursie brengt u naar het Tokaido Hiroshige Art Museum. Hiroshige is een van de grootste meesters van de traditionele Japanse houtsnijkunst. Het museum herbergt 1 400 prenten die onderverdeeld zijn in thema's. U krijgt de kans om deel te nemen aan een traditioneel theeritueel, een niet te missen ervaring die al uw zintuigen zal prikkelen.
 
Voor een unieke ervaring in de natuur is er ook een excursie naar het Nationaal Park van Fuji-Hakone-Izu. Daar kunt u de betoverende schoonheid bewonderen van de berg Fuji – de beroemde vulkaan die met zijn 3 776 m hoog boven het eiland uittorent – en de 5 meren: Kawaguchi, Yamanaka, Sai, Motosu en Shoji, die op 1 000 meter boven de zeespiegel liggen. U kunt er bovendien de stad Hakone, de Izu-eilanden en het schiereiland Izu bezoeken.
 
U kunt ook een excursie boeken naar het Kunozan Toshogu-heiligdom. Dit is een bidplaats gewijd aan de shogun Tokugawa Ieyasu, die leefde tussen 1543 en 1616. De krijgsheer slaagde erin Japan te verenigen na een lange periode van burgeroorlogen. Tijdens de laatste jaren van zijn leven, die hij doorbracht in het nabijgelegen Sumpu-kasteel, liet Ieyasu een mausoleum bouwen op de berg Kunozan. Er worden meer dan 2 000 wapens en documenten van generaal Tokugawa bewaard in dit monument, het tweede belangrijkste in Japan na het Nikko Toshogu-heiligdom.

ONTDEK DE EXCURSIES IN SHIMIZU

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.