Shimizu

nature, Shimizu, Japan, Mount Fuji, , Hakone

Hiroshige's kunst in de schaduw van de berg Fuji

Japan is ontegensprekelijk een bekoorlijk land. Het landschap is adembenemend en straalt een gevoel van rust uit. Uw MSC-cruise houdt halt bij een van de mooiste plekjes in het land van de rijzende zon: Shimizu, in de Japanse prefectuur Shizouka, op het eiland Honshū. Een excursie brengt u naar het Tokaido Hiroshige Art Museum. Hiroshige is een van de grootste meesters van de traditionele Japanse houtsnijkunst. Het museum herbergt 1 400 prenten die onderverdeeld zijn in thema's. U krijgt de kans om deel te nemen aan een traditioneel theeritueel, een niet te missen ervaring die al uw zintuigen zal prikkelen.

Voor een unieke ervaring in de natuur is er ook een excursie naar het Nationaal Park van Fuji-Hakone-Izu. Daar kunt u de betoverende schoonheid bewonderen van de berg Fuji – de beroemde vulkaan die met zijn 3 776 m hoog boven het eiland uittorent – en de 5 meren: Kawaguchi, Yamanaka, Sai, Motosu en Shoji, die op 1 000 meter boven de zeespiegel liggen. U kunt er bovendien de stad Hakone, de Izu-eilanden en het schiereiland Izu bezoeken.

U kunt ook een excursie boeken naar het Kunozan Toshogu-heiligdom. Dit is een bidplaats gewijd aan de shogun Tokugawa Ieyasu, die leefde tussen 1543 en 1616. De krijgsheer slaagde erin Japan te verenigen na een lange periode van burgeroorlogen. Tijdens de laatste jaren van zijn leven, die hij doorbracht in het nabijgelegen Sumpu-kasteel, liet Ieyasu een mausoleum bouwen op de berg Kunozan. Er worden meer dan 2 000 wapens en documenten van generaal Tokugawa bewaard in dit monument, het tweede belangrijkste in Japan na het Nikko Toshogu-heiligdom.

Cruises van / naar Shimizu in 2023

Excursies en activiteiten Shimizu