Salalah

In de voetsporen van de Koningin van Sheba
De ‘Bruid van de Arabische Zee’
Een groene stad

Vind Dubai, Abu Dhabi & India cruises

Salalah

De natuur verovert de woestijn

Eén van de tussenstops die u niet wilt missen op de MSC cruise naar de Emiraten en India is de hoofdstad van het Sultanaat van Muscat en Oman, zoals Oman bekend stond vóór het aantreden van Qabus ibn Said.
Salalah
is de hoofdstad van Dhofar, de regio in het zuidwesten van het land. In de groene omgeving van de stad, nog seizoensgebonden bewaterd door de fijne regen van de moessons, vindt u kokospalmen en de Boswellia sacra-boom, waaruit de meest kostbare wierook wordt gemaakt die al in de Oudheid werd gebruikt door de Egyptenaren.

Als u het schip uitstapt in Salalah zult u al snel versteld staan van de historische en artistieke rijkdom. Op korte afstand van Salalah vindt u de archeologische vindplaats Khor Rori, met de ruïnes van de oude stad Sumhuran, waar u bovendien een bijzonder bezoek kunt brengen aan het zomerpaleis van de Koningin van Sheba.

Wat vandaag de dag een van de vele bezienswaardigheden in Oman is die door UNESCO worden beschermd, was ooit de belangrijkste haven voor de export van wierook. En er zijn nog veel meer UNESCO-bezienswaardigheden in het gebied, waaronder de Archeologische vindplaats al-Balid, de archeologische en grotbevindingen van Shisr/Ubar, en de wadi Dakwah, ongeveer 25 km ten noorden van Salalah, in de regio Najd.

Het antropologische erfgoed van Oman, gecombineerd met een onmiskenbaar rijke fauna, vooral de grote verscheidenheid aan vogelsoorten die hier langsvliegen of zich hier nestelen, hebben Salalah de bijnaam ‘Bruid van de Arabische Zee’ gegeven. Om een ​​van de meest intrigerende kastelen van de regio te bewonderen, kunt u op excursie gaan naar Taqah, op 33 km van Salalah, waar in de 19e eeuw sjeik Ali bin Taman Al Ma'shani zijn huis bouwde. Tegenwoordig is dit een museum van Omaanse cultuur.

Must sees in Salalah

Ontdek onze excursies

  Oman

  Sferen uit duizend-en-een-nachten
  Sferen uit duizend-en-een-nachten

  Verscholen tussen de zee, de woestijn en de indrukwekkende bergen en als het product van een duizendjarige cultuur, zal het Sultanaat van Oman uw hart veroveren.

  De grote zandvlakte, de Wahiba Sands, is de voornaamste toeristische attractie, een onmisbare stop tijdens uw cruise naar Oman en de Emiraten. 

  Onderweg van Nizwa naar Sur wagen we ons in de woestijn, langs zanderige paden die zich banen door de koperkleurige zandduinen en de onvergetelijke omgeving. 


  Degenen die op zoek zijn naar een echt avontuur tijdens hun stop in Oman, kunnen op een wadi-excursie gaan, ravijnen die de periodieke vloed uit dit land snijden en vervolgens de rivierbeddingen droog laten. 

  We bereiken Wadi Bani Awf op een 4x4 pad dat de Hajar bergen oversteekt en we rijden zo langs de hoogste pieken en duizelingwekkende ravijnen over spannende paden. Degenen die houden van wandelen, zullen de Wadi Shab geweldig vinden. 


  De overblijfselen van Omans oorlogzuchtig verleden zijn te zien in de vele forten. Een van de meest unieke is het fort van Nizwa, met zijn enorme ronde toren in het midden. Het heeft een doorsnee van 45 meter en werd in de 17e eeuw gebouwd door Sultan Bin Saif Al Ya’rubi om de stad te beschermen. 

  Jabrin Fort daarentegen is een van Omansmeest indrukwekkende en best bewaarde forten. Het zandachtige gebouw dateert uit de 16e eeuw en ligt midden in de woestijn, in het midden van een palmenbos, slechts vijf kilometer van Bahla.