Salalah

Salalah Cruise

De natuur verovert de woestijn

Eén van de tussenstops die u niet wilt missen op de MSC cruise naar de Emiraten en Oman is de hoofdstad van het Sultanaat van Muscat en Oman, zoals Oman bekend stond vóór het aantreden van Qabus ibn Said.
Salalah
is de hoofdstad van Dhofar, de regio in het zuidwesten van het land. In de groene omgeving van de stad, nog seizoensgebonden bewaterd door de fijne regen van de moessons, vindt u kokospalmen en de Boswellia sacra-boom, waaruit de meest kostbare wierook wordt gemaakt die al in de Oudheid werd gebruikt door de Egyptenaren.

Als u het schip uitstapt in Salalah zult u al snel versteld staan van de historische en artistieke rijkdom. Op korte afstand van Salalah vindt u de archeologische vindplaats Khor Rori, met de ruïnes van de oude stad Sumhuran, waar u bovendien een bijzonder bezoek kunt brengen aan het zomerpaleis van de Koningin van Sheba.

Wat vandaag de dag een van de vele bezienswaardigheden in Oman is die door UNESCO worden beschermd, was ooit de belangrijkste haven voor de export van wierook. En er zijn nog veel meer UNESCO-bezienswaardigheden in het gebied, waaronder de Archeologische vindplaats al-Balid, de archeologische en grotbevindingen van Shisr/Ubar, en de wadi Dakwah, ongeveer 25 km ten noorden van Salalah, in de regio Najd.

Het antropologische erfgoed van Oman, gecombineerd met een onmiskenbaar rijke fauna, vooral de grote verscheidenheid aan vogelsoorten die hier langsvliegen of zich hier nestelen, hebben Salalah de bijnaam ‘Bruid van de Arabische Zee’ gegeven. Om een ​​van de meest intrigerende kastelen van de regio te bewonderen, kunt u op excursie gaan naar Taqah, op 33 km van Salalah, waar in de 19e eeuw sjeik Ali bin Taman Al Ma'shani zijn huis bouwde. Tegenwoordig is dit een museum van Omaanse cultuur.

Cruises van / naar Salalah in 2023

Excursies en activiteiten Salalah