Abu Dhabi

Een razende stad
Ferrari World Abu Dhabi
Een immense moskee van $ 500 miljoen

Vind Dubai, Abu Dhabi & Qatar cruises

Abu Dhabi

Het plezier van oneindige luxe

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi, waar uw MSC cruiseschip op u wacht, biedt een intrigerend contrast met het uitbundigere Dubai, op iets meer dan een uur rijden langs de kust.


Tot de belangrijkste bezienswaardigheden op uw Emiraten- en Qatar- cruises naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten behoort het extravagante Emirates Palace hotel en de nog spectaculairdere Sheikh Zayed MoskeeBovendien liggen de bezienswaardigheden van Yas Island, locatie van het enorme Ferrari World themapark, iets verderop. 
 
De trekpleister op Abu Dhabi’s Yas Island is een droomexcursie voor alle F1-fans. “Het grootste overdekte pretpark van de wereld” biedt een breed scala aan Ferrari-attracties en vertoningen die leuk zullen zijn voor zowel kinderen als volwassenen, waaronder de kans om te rijden in een F1-simulator , of om een ritje te wagen in de Formula Rossa-achtbaan (de snelste ter wereld) of om de versnellingen in de G-Force-“toren van snelheid” te ervaren. En hiernaast ook talrijke rustigere en gezinsvriendelijke attracties. 
 
De echte autosportliefhebbers zullen ook genieten van de tentoonstelling van klassieke en moderne Ferrari's, en van de virtuele tour van de beroemde Maranello-fabriek. Ongeveer 15 km van het centrum van Abu Dhabi domineert de Sheikh Zayed Moskee het landschap net buiten de stad, met enorme sneeuwwitte koepels en minaretten die van kilometers verderop te zien zijn. De moskee is een spectaculair symbool van Islamitische trots, aan de rand van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.
 
De moskee werd opgericht in 2007 in opdracht van Sjeik Zayed bin Sultan al Nuhayyan, naar wie hij ook vernoemd is en die begraven ligt in een bescheiden wit marmeren mausoleum dicht bij de ingang. De moskee is een van de grootste van de wereld en zeker de duurste moskee: het duurde twaalf jaar om te bouwen en kostte zo'n 500 miljoen dollar. Het is ook bijzonder om een van de twee moskeeën in de VAE te bezoeken, daar ze ook geopend zijn voor niet-moslims.

Bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Ontdek onze excursies

  Verenigde Arabische Emiraten

  Fonkelende diamanten in de woestijn
  Fonkelende diamanten in de woestijn

  Dubai is eigenlijk slechts een van de zeven staten die gezamenlijk de Verenigde Arabische Emiraten of VAE vormen, een confederatie opgericht in 1971 na het vertrek van de Britten uit de Golf.

  Technisch gezien worden de zeven emiraten als gelijkwaardig beschouwd en genieten ze een redelijke hoeveelheid wettelijke autonomie, in tegenstelling tot de verschillende staten van de Verenigde Staten. Dat verklaart waarom lokale wetten in Dubai zo anders zijn dan die in het naburige Sharjah.

  Zoals u kunt zien tijdens een cruise naar de Emiraten heerst er in de praktijk echter een bepaalde hiërarchie. Abu Dhabi, duidelijk de grootste en rijkste van de Emiraten, fungeert als de hoofdstad (ook al is Abu Dhabi-stad amper half zo groot als Dubai) en heeft de meeste invloed op het nationaal beleid en levert de president voor de VAE.

  Dubai staat op de tweede plaats, gevolgd door Sharjah en dan de andere emiraten van Umm al Quwain, Ras al Khaimah, Ajman en Fujairah, die grotendeels onontwikkeld blijven en die op sommige plekken zelfs verarmd zijn.

  Het feit dat de eenheid zich staande heeft gehouden ondanks de grote meningsverschillen tussen Dubai en Abu Dhabi is te danken aan lokale diplomatie, hoewel het ook voor vijandigheid heeft gezorgd, waarbij Dubai, met zijn internationale status, zelfs niet de hoofdstad is van zijn eigen land.