Abu Dhabi

Abu Dhabi Cruise

Het plezier van oneindige luxe

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi, waar uw MSC cruiseschip op u wacht, biedt een intrigerend contrast met het uitbundigere Dubai, op iets meer dan een uur rijden langs de kust.

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden op uw Emiraten- en Oman- cruises naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten behoort het extravagante Emirates Palace hotel en de nog spectaculairdere Sheikh Zayed Moskee. Bovendien liggen de bezienswaardigheden van Yas Island, locatie van het enorme Ferrari World themapark, iets verderop. 
 
De trekpleister op Abu Dhabi’s Yas Island is een droomexcursie voor alle F1-fans. “Het grootste overdekte pretpark van de wereld” biedt een breed scala aan Ferrari-attracties en vertoningen die leuk zullen zijn voor zowel kinderen als volwassenen, waaronder de kans om te rijden in een F1-simulator , of om een ritje te wagen in de Formula Rossa-achtbaan (de snelste ter wereld) of om de versnellingen in de G-Force-“toren van snelheid” te ervaren. En hiernaast ook talrijke rustigere en gezinsvriendelijke attracties. 
 
De echte autosportliefhebbers zullen ook genieten van de tentoonstelling van klassieke en moderne Ferrari's, en van de virtuele tour van de beroemde Maranello-fabriek. Ongeveer 15 km van het centrum van Abu Dhabi domineert de Sheikh Zayed Moskee het landschap net buiten de stad, met enorme sneeuwwitte koepels en minaretten die van kilometers verderop te zien zijn. De moskee is een spectaculair symbool van Islamitische trots, aan de rand van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.
 
De moskee werd opgericht in 2007 in opdracht van Sjeik Zayed bin Sultan al Nuhayyan, naar wie hij ook vernoemd is en die begraven ligt in een bescheiden wit marmeren mausoleum dicht bij de ingang. De moskee is een van de grootste van de wereld en zeker de duurste moskee: het duurde twaalf jaar om te bouwen en kostte zo'n 500 miljoen dollar. Het is ook bijzonder om een van de twee moskeeën in de VAE te bezoeken, daar ze ook geopend zijn voor niet-moslims.

Cruises van / naar Abu Dhabi in 2023

Excursies en activiteiten Abu Dhabi