Sir Bani Yas

Een verbluffend natuurreservaat
Eeuwenoude kloosterruïnes
Spannende buitenactiviteiten

Vind Dubai, Abu Dhabi & Qatar cruises

Sir Bani Yas

Een nieuw Hof van Eden

Een betoverende stop tijdens deze MSC Cruise naar de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar is het eiland Sir Bani Yas.


Het heeft niets te maken met de hypertechnologische vooruitgang die u kunt ervaren tijdens uw reis naar de hoofdstad, Abu Dhabi. 

De MSC Beach ervaring in Sir Bani Yas staat synoniem voor rust. Het is inclusief barbecue lunch met lekkere burgers en andere lekkernijen, verse sla en groenten, gebakjes en fruit. U kunt ook genieten van cocktails, ijskoud bier en frisdranken uit één van de 6 bars die op het eiland zijn gelegen.

Er bestaat ook een tal van entertainement mogelijkheden. Van tennis tot volleybal, en van paddle boarding tot snorkellen. We mogen zeker niet de fitness- en dans activiteiten vergeten, noch de toffe "beach parties".
Uw kinderen zullen gedurende deze tijd dankzij het waterpretpark en de kinderspeeltuin volop genieten van hun vakantie.


Zonder het strand te verlaten kunt u genieten van een massage of een schoonheidsbehandeling, gegeven door onze experts van MSC Aurea Spa. En indien u een rondleiding van het eiland heeft geboekt, of beslist heeft om mee te doen op het laatste moment - zal u onze Excursie bureau op het strand terugvinden.

Op Sir Bani Yas, net zoals op de eilanden Dalma en de zes nabijgelegen Discovery Islands, is een enorm natuurreservaat aangewezen om bedreigde diersoorten onder te brengen, of deze nu uit het Arabische schiereiland afkomstig zijn of uit Afrika. 


Vooral op Sir Bani Yas kunt u zeldzame dierenzien binnen een beschermd gebied waar het overgrote deel van de dieren, inclusief giraffen, flamingo's en jachtluipaarden om er maar een paar te noemen, vrij leven. 


Tijdens uw cruise naar Abu Dhabi is Sir Bani Yas uw kans om te genieten van leuke excursies of safari's in het wild, of om spannende sporten uit te oefenen. 


En voor degenen die kiezen voor de ontspanning van MSC Cruises zijn er stranden en eilandfaciliteiten, waarbij alles is gericht op duurzaamheid, wat zorgt voor een onvergetelijke dag van ontspanning

Must sees in Sir Bani Yas Island

Ontdek onze excursies

  Verenigde Arabische Emiraten

  Fonkelende diamanten in de woestijn
  Fonkelende diamanten in de woestijn

  Dubai is eigenlijk slechts een van de zeven staten die gezamenlijk de Verenigde Arabische Emiraten of VAE vormen, een confederatie opgericht in 1971 na het vertrek van de Britten uit de Golf.

  Technisch gezien worden de zeven emiraten als gelijkwaardig beschouwd en genieten ze een redelijke hoeveelheid wettelijke autonomie, in tegenstelling tot de verschillende staten van de Verenigde Staten. Dat verklaart waarom lokale wetten in Dubai zo anders zijn dan die in het naburige Sharjah.

  Zoals u kunt zien tijdens een cruise naar de Emiraten heerst er in de praktijk echter een bepaalde hiërarchie. Abu Dhabi, duidelijk de grootste en rijkste van de Emiraten, fungeert als de hoofdstad (ook al is Abu Dhabi-stad amper half zo groot als Dubai) en heeft de meeste invloed op het nationaal beleid en levert de president voor de VAE.

  Dubai staat op de tweede plaats, gevolgd door Sharjah en dan de andere emiraten van Umm al Quwain, Ras al Khaimah, Ajman en Fujairah, die grotendeels onontwikkeld blijven en die op sommige plekken zelfs verarmd zijn.

  Het feit dat de eenheid zich staande heeft gehouden ondanks de grote meningsverschillen tussen Dubai en Abu Dhabi is te danken aan lokale diplomatie, hoewel het ook voor vijandigheid heeft gezorgd, waarbij Dubai, met zijn internationale status, zelfs niet de hoofdstad is van zijn eigen land.