Laem Chabang

Het Koninklijke Paleis
Grachten van Bangkok
Wat Sothon Chachoengsao

Vind MSC Grand Voyages Cruise

Laem Chabang

De Poort naar de Wonderen van Bangkok

Laem Chabang is het startpunt van een verkenning van Bangkok op een MSC Grand Voyages Cruise . Het is gelegen in de provincie Chonburi, en is de belangrijkste industriële haven van Thailand, en de toegangspoort tot Bangkok vanaf de zee.


Tijdens een MSC cruise bezoekt u de hoofdstad van Thailand, en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bangkok ligt aan de rivier de Chao Phraya, en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. De stad huist vele plekken en bezienswaardigheden om te bezoeken. Hieronder het Koninklijke Paleis, de residentie van de Chakri-dynastie, waar u ook de tempel van de Smaragdgroene Boeddha tegenkomt, een prachtig standbeeld, gehouwen uit één enkel stuk jade. Bij de Boeddhistische tempel van Wat Po vindt u de enorme liggende Boeddha, van 46 meter lang en 15 meter hoog. Bij Wat Po, de plek waar Thaise therapeutische massages vandaan komen, mag u ook de Pagodes niet missen: Phrang Rabieng van wit marmer, en Phra Maha Chedi met delicate en kleurrijke bloempatronen.

Het bezoek gaat verder in het hart van de stad: een reis op een typische boot door de kanalen - het is geen verassing dat Bankok ook wel het "Venetië van het Oosten" wordt genoemd – geflankeerd door de huizen van deze schilderachtige hoofdstad tot aan Wat Arun (Tempel van de Dageraad) met haar enorm hoge toren die doet denken aan een Azteekse langwerpige pyramide. Tijdens een MSC Cruise kunt u van dichtbij de atmosfeer van de Klongsuan marktmeemaken, waar Boeddhisten en Moslims in harmonie samenleven en -werken en waar u de tradities en de gebruiken van de mensen kunt ontdekken.

De reis gaat verder naar Chachoengsao, de stad waar de tempel van Sothon Wat zich bevindt, met de zeer vereerde beeltenis van de Boeddha: de Phra Phutthasothon. Tot slot komt u bij Bang Pa-In, het Zomerpaleis, bestaande uit vijf majesteuse gebouwen die u niet mag missen. Hier vindt u een paviljoen in Thaise stijl, midden in een kunstmatig meer, een paviljoen van twee verdiepingen in Europese stijl, een woonpaviljoen, een Chinees paviljoen, en een observatorium op een klein eilandje.

Must Sees in Laem Chabang

Ontdek onze excursies

  Thailand

  Het land van bloemen
  Het land van bloemen

  Met miljoenen mensen die ieder jaar naar Thailand reizen, is Thailand de nummer één vakantiebestemming van Azië.

  Ondanks deze enorme toestroom van bezoekers blijft de culturele integriteit van Thailand echter grotendeels onaangetast. Het land dat kolonisatie heeft vermeden is in staat geweest om westerse invloeden te absorberen en tegelijkertijd zijn eigen rijke erfgoed te behouden. Ondanks alle veranderingen van de afgelopen zestig jaar heeft de alom gerespecteerde constitutionele monarch, koning Bhumibol, die aan de top staat van een uitgebreid hiërarchisch systeem van eerbied voor de hele Thaise samenleving, een zekere mate van stabiliteit gewaarborgd. Bovendien beoefent 85 procent van de bevolking nog steeds Theravada boeddhisme, een verenigende levensbeschouwing die alle aspecten van het dagelijkse leven beïnvloedt – van de gelaagde tempeldaken die iedere skyline domineren, tot de alomtegenwoordige monniken met saffraan gekleurde gewaden en de overvolle festivalkalender.

  Tijdens uw MSC Grand Voyages cruise naar Thailand is de tegenstelling van traditie en moderniteit het duidelijkst te zien in Bangkok. Binnen de historische kern vindt u schitterende tempels, markten aan de gracht en de weelderige verwennerij van het achttiende-eeuwse Koninklijke Paleis van Bangkok, terwijl in de jungle van wolkenkrabbers in de binnenstad moderne mode- en interieurboetieks en hippe bars en clubs te vinden zijn. Heerlijk eten is nooit moeilijk te vinden in Thailand, of het nu gefrituurde zeewolf is met een pittige mangosalade, een smakelijke groene curry met rundvlees of mango met kleverige rijst en kokos.