Tanger

Een prachtige chaos
De traditionele soeks
De Grand Socco

Vind Middellandse Zee cruises

Tanger/Tetouan

De geur van kruiden en de smaken van de tajine

Tangers strategische locatie heeft het al eeuwenlang een populaire plaats gemaakt. De indeling van de medina van Tanger was, zoals in bijna heel Marokko, nooit van tevoren gepland. Toen het noodzakelijk werd dook er een doolhof van straten en kleine pleinen op die uiteindelijk uitgroeiden tot de verschillende wijken die er vandaag de dag zijn.

De Grand Socco biedt de meest direct benadering op de medina. Het is een mooie open ruimte die u moet bezoeken tijdens een MSC Middellandse cruise-excursie. De boog in de noordhoek van het plein opent naar Rue d'Italie, die op zijn beurt de Rue de la Kasbah wordt, de noordelijkste toegang tot de kasbah-wijk. Door een opening aan de rechterkant van het plein bevindt zich de Rue es Siaghin, waar de meeste soeks zich bevinden en aan het eind daarvan is de Petit Socco, het belangrijkste plein van de medina.

Geniet van uw cruisevakantie in Tanger en volg de Amerikaanse stappen ten westen van de haven waar uw MSC cruiseschip wacht op uw terugkeer, vanaf Avenue Mohammed VI loopt u rond de Grote Moskee en Rue des Postes (Rue Mokhtar Ahardane) leidt u naar de Petit Socco. Rue es Siaghin - Zilversmidstraat - verbindt Grand Socco met de kleinere Petit Socco en was Tangers belangrijkste verkeersader tot en met de jaren 30 van de vorige eeuw. Veel van de gebouwen hier werden gebouwd door de Europeanen in de late 19e eeuw, met ramen en balkons die uitkijken op de straat in plaats van de traditionele naar binnen gerichte medina-architectuur.

Als u het nu ziet, lijkt de Petit Socco te klein om een dergelijke rol te vervullen, maar tot de negentiende eeuw was het plein bijna twee keer zo groot als vandaag en pas aan het begin van de twintigste eeuw werden er hotels en cafés gebouwd. Tot in de jaren 30 toen de nadruk werd gelegd op Ville Nouvelle, was dit de echte kern van Tanger en een uitlopende verscheidenheid aan mensen kwam hier dagelijks.

Must sees in Tangier

Ontdek onze excursies

  Marokko

  Traditie en toerisme
  Traditie en toerisme

  Een cruise naar Marokko zit vol onmiddellijke en aanhoudende fascinatie. Hoewel het slechts een uur varen is naar Spanje lijkt het bij lange na niet op Europa, met een cultuur - islamitisch en erg traditioneel - die bijna geheel onbekend is.

  Door het hele land zijn de sferen van een ver verleden constant aanwezig, ondanks de jaren van Frans en Spaans koloniaal bewind en de aanwezigheid van moderne en kosmopolitische steden zoals Rabat en Casablanca. In Fez, misschien wel de mooiste van alle Arabische steden, lijkt de tijd stil te hebben gestaan in de middeleeuwen toen een Marokkaans koninkrijk zich uitstrekte van Senegal tot het noorden van Spanje en in het Atlas- en het Rif-gebergte is het nog steeds mogelijk om stamkaarten op te maken van de Berberbevolking.

  En als achtergrond van dit allemaal is er nog het prachtige landschap: van de Middellandse Zeekust, die u zult zien tijdens uw MSC cruise naar Marokko, tot vier bergketens en de verlaten zanden van de Sahara.

  Aan de kust kunt u het beste in het noorden verblijven in Tanger, Asilah en Larache en in het zuiden in El Jadida, Essaouira. In het binnenland, waar het echte Marokko ligt, vindt u de prachtige steden Fez en Marrakesh. De grote keizerlijke hoofdsteden van de verschillende dynastieën van het land zijn bijna uniek in de Arabische wereld door de patronen en uiterlijkheden die grotendeels middeleeuws zijn gebleven.