Kotor

De parel van Montenegro
Het oude Paleis van de Rector
St-Triphon-kathedraal

Vind Middellandse Zee cruises

Kotor

Glorieuze geschiedenis aan een heldere blauwe zee

Tijdens uw MSC Cruise van het Middellandse Zeegebied ligt aan de rand van de majestueuze baai de middeleeuwse oude binnenstadKotor; het is de onbetwiste parel op de kroon van Montenegro.

Hoewel het niet meer Europa's best bewaarde geheim is, heeft Kotors plotselinge opname in de cruisewereld geen afbreuk gedaan aan de tijdloze geneugten van haar geplaveide straten en rustige pleinen. De stadsmuren omsluiten talloze cafés en kerken maar worden zelf gedomineerd door een reeks van enorme bergtoppen.

Hieronder markeert de haven die nu bruist met gestroomlijnde jachten het einde van de baai van Kotor die er fjordachtig uitziet door de 1000 m aan kliffen die bijna verticaal uit de serene wateren stijgen. Kotors charmes zijn het beste zonder plattegrond te verkennen in de oude binnenstad, zodat u heerlijk kunt verdwalen in het doolhof van straatjes. U begint uw excursie waarschijnlijk bij de zeepoort naast de haven, waar uw MSC cruiseschip op uw terugkeer wacht en u zult vervolgens naar het belangrijkste plein gaan, Trg od Oružja.

In de majestueuze gebouwen vindt u talloze cafés, waarvan de bekendste het oude Paleis van de Rector en een schuine klokkentoren zijn. Wandel door de straten en het duurt niet lang voordat u terechtkomt bij de St.-Triphon-kathedraal ondersteund door een muur van bergen en perfect voor foto's; een kijkje binnen de kathedraal is de toegangsprijs zeker waard.

Verder in de stad zijn er meerdere kerken die een bezoek waard zijn, evenals een fascinerend scheepvaartmuseum, een opslagplaats van nautische kaarten en scheepsmodellen. De oude burchtmuren zitten trots boven de stad en zijn een klim waard. Houd negentig minuten vrij voor een rondleiding van het St-Ivankasteel, van waaruit u prachtig uitzicht heeft op het fjord.

Must sees in Kotor

Ontdek onze excursies

  Montenegro

  Een onverwachte parel
  Een onverwachte parel

  De kleine staat Crna Gora staat beter bekend onder de Italiaanse naam, Montenegro. De Nederlandse vertaling - “zwarte berg” - klinkt misschien wat somber, maar het is een uiterst kleurrijk land.

  Het grootste deel van het jaar is het landschap bedekt met bloemen en de statige bergtoppen zijn ondergedompeld in donkergroene dennen, beuken en berken waaruit turquoise wateren de indrukwekkende azuurblauwe zee in stromen. De Middellandse Zeekust is van grens tot grens bezaaid met gele en vulkanisch grijze stranden en clusters van schilderachtige huizen met oranje daken - een ansichtkaart die tot leven komt tijdens uw vakantie in Montenegro.

  Hoewel de kust het interessantst is voor de reiziger bevindt de meest geliefde parel van Montenegro - het uiterst fotogenieke Kotor - zich iets meer naar het binnenland toe, aan het eind van een fjordachtige baai. De strandplaats Budva is een ander hoogtepunt, maar ook echt aan te raden zijn de ruïnes van Stari Bar.

  Van de kust af bevinden de geneugten van het land zich vooral in de bergen, met name in het spectaculaire nationaal parkDurmitor en de oude hoofdstad van Montenegro, Cetinje, is ook een bezoek waard; de hedendaagse hoofdstad, Podgorica, trekt weinig bezoekers maar is op haar eigen manier behoorlijk innemend.