Kopenhagen

Het Christiansborgcomplex
De Tivolituinen
Topmusea en veilige straten

Vind Noord-Europa cruises

Kopenhagen

Een spannende en hippe stad

Kopenhagen wordt opgesplitst door meren en omgeven door zee en beschikt over een energieke en hippe waterkant. Het wordt terecht beschouwd als een van Noord-Europa's meest gebruikersvriendelijke (en hippe) hoofdsteden. U kunt een bezoek brengen aan het stadscentrum van Kopenhagen tijdens een MSC Noord-Europa cruise-excursie. Het is een gastvrije, kleine stad met een centrum dat voornamelijk gedomineerd wordt door voetgangers (en fietsers) en waar de nadruk overdag wordt gelegd op de cafécultuur en topmusea. Het historische hart van de stad is Slotsholmen, oorspronkelijk de locatie van het twaalfde-eeuwsekasteel en nu thuisbasis van het enorme Christiansborgcomplex.

Tegenover het Slotsholmen Kanal in het noorden is het middeleeuwse doolhof van Indre By (“binnenstad”) te vinden, terwijl in het zuiden het eiland Christianshavn is verfraaid met vooruitstrevende architectuur naast de alternatieve enclave Christiania.

Ten noordoosten van Indre By zijn de koninklijke wijken KongensHave en Frederiksstaden en ten westen leidt het enorme Rådhuspladsen u via de Tivolituinen naar het centraal station en de hotspots Vesterbro en Nørrebro. Net buiten het hectische Vesterbrogade, buiten het station, staat Kopenhagens bekendste bezienswaardigheid: Tivoli. Het is een leuke mengeling van aangelegde tuinen, openluchtconcerten en kermisattracties.

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise biedt u ook de mogelijkheid om het Helsingør’s Kronborg kasteel te ontdekken. Het huidige kasteel dateert uit de zestiende eeuw toen het dreigend uitstak als formidabele waarschuwing aan schepen om de tol niet te ontwijken. Het blijft een groots aangezicht, enorm versterkt door de omgeving. Het interieur, met name de koninklijke kapel, is spectaculair versierd.

Onder het kasteel bevinden zich de kazematten: sombere grotachtige kamers die dienden als de verblijven van soldaten in tijden van oorlog.

Must sees in Kopenhagen

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Kopenhagen

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Ocean Pier C330

  De haven bereiken per

  • Auto

   From the South:
   Approaching the city, take Kalvebod Brygge and then Niels Juels Gade toward the centre. Continue straight on to Kongens Nytorv, then Bredgade and Grønningen. Turn right at Folke Bernadottes Allé (just before the Østerbro train station) and continue straight on along Kalkbrænderihavnsgade until you reach the turn-off on the right into Dampfærgevej.  

   From the North:
   It is easy to find the new terminal building when arriving by car from the north. Upon reaching the city, proceed straight on down Lyngbyvejen and then turn left at Jagtvej. Then continue straight ahead along Strandboulevarden for about 700m and turn left at Århusgade for about 300m. Turn right at Kalkbrænderihavnsgade and continue until the signposted turning on the left into Dampfærgevej.
   Auto
  • Trein

   The nearest station for Frihavnen is Nordhavn Station, from which it is a 15-minute walk to the port. The nearest station for Langelinie is Østerport Station, from which it is also a 15 minute-walk to Langelinie or Nordre Toldbod. 
   There is a taxi rank outside the station. 
   Travel time: about 15 minutes, depending on traffic.
   Trein
  • Vliegtuig

   There are frequent Metro and Train connections from Copenhagen Airport to the Port. 
   If travelling to Frihavnen, take the Metro from the airport to Nørreport Station. Change to S-train line A, B, C or E and take the train 2 stops to Nordhavn Station. Frihavnen is a 15-minute walk from the station.
   If travelling to Langelinie, take the Metro from Copenhagen Airport to Nørreport Station. Change to S-train line A, B, C or E and take the train 1 stop to Østerport Station. Langelinie and Nordre Toldbod are a 15-minute walk from the station. 
   There is a taxi rank just outside the airport terminal building.
   Travel time: about 30 minutes, depending on traffic.
   Vliegtuig

  Denemarken

  Vooruitstrevende technologie en gastronomie
  Vooruitstrevende technologie en gastronomie

  Denemarken heeft het ondenkbare bereikt in de afgelopen tien jaar: van een weinig bekend en weinig begrepen land tussen het vasteland van Europa en de rest van Scandinavië tot een internationale grootmacht met restaurants met Michelinsterren, meerdere top tv-programma's en modeberoemdheden.


  Landbouw is de primaire sector van Denemarken en technologische innovatie en een focus op groene energie zijn een groot deel van de economie van het dagelijks leven. Ook op cultureel vlak doet het land goed. Een cruise naar Denemarken biedt u op elke hoek onberispelijke ontwerpen en geweldige muziek (vooral jazz). Bovendien maakt een uiterst efficiënt transportsysteem Denemarken een van Noord-Europa's leukste landen om te verkennen. Geografisch gezien bestaat het land uit drie belangrijke landmassa's: de eilanden Seeland en Funen en het schiereiland Jutland, dat zich uitstrekt tot het noorden van Duitsland. De meeste bezoekers gaan naar Seeland (Sjælland) en dan vooral naar Kopenhagen, een spannend middelpunt met een prachtig oud stadscentrum en een aantal goede musea.

  Funen (Fyn) heeft slechts één stedelijke trekpleister, Odense. Het was ooit de woonplaats van Hans Christian Andersen en voor de rest staat het bekend om de schattige dorpjes en zandstranden. Jutland (Jylland) heeft naast landschappen zoals stille stranden, zachte heuvels en heide twee van de meest bruisende Deense steden: Århus en Aalborg.