Hamburg

Een glorieuze geschiedenis
Speicherstadt, de pakhuisstad
Sint-Michielskerk!

Vind Noord-Europa cruises

Hamburg

Een kosmopolitisch oogpunt

Hamburg, tussen de Noordzee en de Oostzee, zal u fascineren vanaf het moment dat u een blik opvangt van haar elegante en sobere gebouwen die vanaf de haven, een van de grootste van Europa, te zien zijn.
Wanneer u hier aankomt tijdens een MSC Cruise van Noord-Europa kunt u kennismaken met de glorieuze geschiedenis van de stad. Hamburg is een kosmopolitische, welvarende en modieuze stad met een grote economie en noemt zichzelf nog steeds met trots de “vrije Hanzestad”.

Het heeft de banden met de zeehandel, waarvan de kern in de haven te vinden is waar uw cruiseschip ligt, nooit afgesneden. Vele bezoekers komen hier om de Reeperbahn te bezoeken, de rosse buurt, maar als u de sfeer van de stad wilt proeven mis dan niet een excursie naar Speicherstadt (Pakhuisstad). Daar vormen de geplaveide straten en torentjes van het gebied aan de andere kant van het Zollkanal (Tolkanaal) een tegenovergestelde wereld ten opzichte van de stad aan de overkant.

Een ander stadsicoon, de Sint-Michielskerk, aan het westelijke eind van het stadscentrum bij Ludwig-Erhard-Strasse is niet voor niets de iconische kerk van Hamburg. De kerk weerspiegelt als geen ander gebouw de onbedwingbare ziel van de stad. Het was in 1750 na een blikseminslag afgebrand en werd vervolgens onder Ernst Georg Sonnin herbouwd in barokke stijl, toen het opnieuw vlam vatte in 1906.

In 1945 verwoestten de geallieerden het dak en de inrichting van kerk nummer drie. Nadat het nogmaals werd herbouwd naar de ontwerpen van Sonnin, is het nu de mooiste barokke kerk van Noord-Duitsland. Waarschijnlijk de meest bevredigende bezienswaardigheid tijdens een excursie tijdens een MSC Cruise is het landschap dat u kunt aanschouwen vanuit een van de beste uitzichten op Hamburg: het uitzicht van 360 graden omvat Speicherstadt, de containerhaven en de scheepvaart op de Elbe, de Alstermeren en de vijf torens van de kerken en het Rathaus.

Must sees in Hamburg

Ontdek onze excursies

  DE HAVEN BEREIKEN & PARKEREN

  Cruise u op de MSC Preziosa of MSC Orchestra?

  Als u een cruise heeft geboekt op de MSC Preziosa zal u inschepen in Hamburg de Cruise Center Steinwerder, terwijl als u een cruise heeft geboekt op de MSC Orchestra u zal inschepen in de Cruise Center Altona


  Klik beneden om alle informatie te lezen over hoe u de haven kan bereiken en waar u uw auto kan parkeren. 

  Cruise u op de MSC Preziosa of MSC Orchestra?

  Duitsland

  In de voetsporen van de Hanze
  In de voetsporen van de Hanze

  Vandaag de dag neemt een vakantie naar het noorden van Duitsland u mee naar een regio met een landelijke charme.

  In tegenstelling tot de hoofdstad van de deelstaat Schleswig-Holstein, Kiel, een bruuske werkhaven, is het vrij van stedelijke ontwikkeling en wordt de zachte Oostzeekust gekerfd door fjorden. De westkust is wild en ruig door de wind en het wordt overal overdekt door kleurrijke luchten die een inspiratiebron zijn geweest van menig kunstenaar. Zelfs in Lübeck is de geschiedenis goed te voelen. Deze voormalige stadstaat kent een even rijke en complexe geschiedenis als een verhaal dat is bedacht door de beroemde inwoner van de stad, Thomas Mann. Net zoals de andere mysterieuze oude steden van Duitsland: met een erfenis en gevoel van cultuur die eeuwenlang onder de Hanze zijn doorgegeven.

  Zodra u de culturele grootmachten Hamburg en Lübeck heeft bezocht, zal een vakantie naar Schleswig-Holstein tijdens uw MSC Noord-Europa cruise - met de mooie stranden van Schleswig en de duinen bezaaid met helmgras, gestreepte vuurtorens, commerciële havens op diepe fjorden en variërend weer en de typisch Noordse sfeer van Holstein - een bezoek zijn dat gewijd is aan de mooie natuur.