Kiel

Een simpele en rustige Duitse stad
De Kieler Förde
Het Schleswig-Holsteinisches Freilichtmuseum

Vind Noord-Europa cruises

Kiel/Lübeck

Een sterke band met water

Op uw MSC Cruise van Noord-Europa hebt u de kans om een bezoek te brengen aan Kiel, een groeiend stedelijk centrum aan de oevers van de Oostzee.


Kiel werd in 1871 de keizerlijke militaire haven van Duitsland en toen het kanaal in 1895 werd geopend om de Oostzee met de Noordzee te verbinden, had de stad de controle over de grootste kunstmatige waterweg ter wereld.

Kiel is de ideale locatie voor een ontspannende vakantie in Duitsland met een MSC cruise: het is simpel en rustig, zelfs tijdens de Kieler Woche internationale zeilwedstrijd, een niet te missen evenement voor zeilliefhebbers. Het geringe aantal musea kan in één ochtend worden bezocht, maar als u Kiel echt wilt leren kennen, kunt u de waterwegen niet negeren. Hieraan is de stad onlosmakelijk verbonden en u kunt ze bezoeken door te wandelen op de Kiellinie of door een wandeling te maken langs de Kieler Förde en het kanaal.

Een ruime promenade langs de pier biedt u de kans om een verscheidenheid van schepen te bewonderen, waaronder de rubberboten van de zeilschool. Vanuit het natte dok aan de voorkant kunt u het beste uitzicht op Kiel krijgen. 6 km ten zuidwesten van het centrum, in Molfsee, kunnen we het Schleswig-Holsteinisches Freilichtmuseum vinden.

Dit openluchtmuseum toont ongeveer zeventig traditionele gebouwen uit de Lande en zijn geassembleerd in miniatuurdorpen: de koloniale huizen hebben nog steeds hun originele meubels - enorme bedden waarin hele gezinnen konden slapen om zichzelf in de strenge winters warm te houden.

Tijdens uw MSC Cruise vakantie naar Kiel, neemt een excursie u mee naar Lubecca, een van de weinige steden aan de noordkust van Europa die haar middeleeuwse glorie heeft weten te behouden. Al langer dan twee eeuwen is het een van de rijkste en machtigste Europese steden geweest. De welvaart die voortvloeide uit de handel wordt het beste uitgedrukt in de architectuur: van het oudste Rathaus van Duitsland tot kerken met de hoogste klokkentorens en herenhuizen van kooplieden.

Must sees in Kiel

Ontdek onze excursies

  DE HAVEN BEREIKEN

  De haven van Kiel

  Dit gedeelte bevat informatie over hoe de haven van Kiel bereikt kan worden.

  Cruise Terminal

  Cruise Terminal voor de MSC Meraviglia :
  Ostuferhafen Terminal, Grenzstraße, 24149 Kiel

  De haven bereiken per

  • Auto

   Ostuferhafen     
    
   Ostuferhafen wordt aangegeven bij alle belangrijke verkeersroutes.
   Volg de borden met "Ferry" en vervolgens "Ostuferhafen".    
   Het schip is aangemeerd bij de Ostuferhafen Cruise Terminal.   
    
   Het schip en de parkeergarage bevinden zich bij de Osterfurhafen. De Osterfurhafen word aangegeven op alle belangrijke wegen. Volg de borden "Fähre", "Ostufer" en daarna "Ostuferhafen".  
    
   Vanaf A7 / A215 / B76: Neem de A215 richting Kiel, neem daarna afslag B76 richting Lübeck / Ostuferhafen. Volg de B76 en rijd richting Ostring/ B502, sla linksaf bij het kruispunt. Volg deze weg voor ongeveer 4 km en sla linksaf richting de ferry / Ostuferhafen / Klaipeda.  
    
   Vanaf A1 / A21 / B404: Neem de A21 richting Flensburg / Kiel / Bad Segeberg en volg de weg naar Kiel. Neem de B76 richting Lübeck, en rijd daarna richting Ostring/ B502, en sla linksaf bij het kruispunt. Volg de weg en sla over ongeveer 4 km linksaf richting de ferry / Ostuferhafen / Klaipeda.
   Auto

   Parkeerinformatie

   HAVEN VAN KIEL
   KIEL – Parkeren in de terminal met speciaal afleverpunt voor bagage
    
    
   Adres: Salzredder 30, 24149 Kiel
   Tel: +49 0431 9822 399
   E-mail: portparking@portofkiel.com
    
   PARKEREN EN MEER 
   OSTUFERHAFEN - SHUTTLE Parking

    
   Adres: Am Kiel-Kanal-38, 24106 Kiel 
   Tel: +49 0431 55 68 60 76 
   E-mail: buchung@parken-und-meer.de

   MSC Parking kan tot 48 uur voor vertrek van de cruise gereserveerd worden. Reserveringen na 48 uur voor vertrek kunnen direct bij MSC Parking gemaakt worden tegen hetzelfde tarief wanneer u uw cruise documenten toont. 
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo     HAVEN VAN KIEL
   KIEL - Parkeren in de terminal met speciaal afleverpunt voor bagage
    
   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN*
   Auto/Suv/Bus 8 € 139
   Auto/Suv/Bus 15 € 169
   *prijs per week


   PARKEN UND MEER, OSTUFERHAFEN 
   Shuttle Parking - Onoverdekte parkeerplaats
    
   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN**
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 7 € 99
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 8 € 99
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   10

   € 119

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   11

   € 119

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   12

   € 119

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   15

   € 129

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   18

   € 149

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   19

   € 149

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   22

   € 169


   PARKEN UND MEER, OSTUFERHAFEN 
   Shuttle Parking - Overdekte parkeerplaats
    
   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN**
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 7 € 139
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 8 € 139
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   10

   € 159

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   11

   € 159

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   12

   € 159

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   15

   € 169

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   18

   € 189

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   19

   € 189

   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl)

   22

   € 209

   **prijs per week

  • Vliegtuig

   MSC Shuttle Service:

   Indien u uw vlucht via MSC heeft geboekt, is uw transfer naar de cruise terminal al inbegrepen. U zal ontvangen worden door ons meertalig personeel bij de uitgang van het vliegveld en uw zult naar de bus worden gebracht welke u naar het schip brengt.
   Als u uw vlucht zelf heeft geregeld, biedt MSC Cruises u de mogelijkheid om een individuele transfer te boeken. Deze boeking is gemaakt via uw reisagent of via ons contactcenter, waar de vluchtgegevens zijn aangegeven (luchtvaartmaatschappij, vliegroute, vluchtnummer, vertrek- en aankomsttijd).

   Openbaar vervoer:

   Vanaf het vliegveld van kunt u de ‘Kielius’ bus nemen, welke u naar het Centraal station van Kiel brengt. De reis duurt ongeveer 1,5 uur. Als alternatief kunt u trein S1 naar hamburg Centraal Station nemen en vanaf daar de Regional Express naar Kiel, welke elk uur vertrekt. Na ongeveer een uur bereikt u het station van Kiel. Vanaf het station in Kiel, neemt u onze shuttleservice naar de Ostuferhafen terminal of neem bus 11 (richting Dietrichsdorf) tot de halte Grenzstraße. Na 200 meter arriveert u bij de terminal.
   Vliegtuig
  • Trein

   Voor Kiel bieden wij korting op tickets voor de Duitse spoorwegen. Deze zijn geldig voor de reis van en naar Kiel in alle treinen. Prijzen beginnen bij € 55 per persoon (afhankelijk van klasse en het bezit van een kortingskaart ‘Bahncard’). Kinderen (6 tot 14 jaar) zijn gratis wanneer zij worden vergezeld van ouders/grootouders, maar zij hebben wel een ticket nodig! Kinderen onder de 6 jaar oud hebben geen ticket nodig. Let op: de treintickets zijn alleen geldig in combinatie met uw MSC cruise en de reservering moet minimal 30 dagen voor vertrek gemaakt worden.

   MSC Shuttle Service:

   Op de dag van inscheping bieden wij een shuttleservice vanaf het station van Kiel naar de Ostuferhafen terminal voor € 5 per persoon/enkele reis. Deze service kan ter plaatse worden geboekt bij één van onze hosts. Het verzamelpunt is in de stationshal.

   Openbaar vervoer:

   Als alternatief kunt u gebruik maken van de bus vanaf het station van Kiel: neem bus 11 (richting Dietrichsdorf) tot aan de halte Grenzstraße. Na 200 meter bereikt u de terminal Ostuferhafen.
   Trein

  Duitsland

  In de voetsporen van de Hanze
  In de voetsporen van de Hanze

  Vandaag de dag neemt een vakantie naar het noorden van Duitsland u mee naar een regio met een landelijke charme.

  In tegenstelling tot de hoofdstad van de deelstaat Schleswig-Holstein, Kiel, een bruuske werkhaven, is het vrij van stedelijke ontwikkeling en wordt de zachte Oostzeekust gekerfd door fjorden. De westkust is wild en ruig door de wind en het wordt overal overdekt door kleurrijke luchten die een inspiratiebron zijn geweest van menig kunstenaar. Zelfs in Lübeck is de geschiedenis goed te voelen. Deze voormalige stadstaat kent een even rijke en complexe geschiedenis als een verhaal dat is bedacht door de beroemde inwoner van de stad, Thomas Mann. Net zoals de andere mysterieuze oude steden van Duitsland: met een erfenis en gevoel van cultuur die eeuwenlang onder de Hanze zijn doorgegeven.

  Zodra u de culturele grootmachten Hamburg en Lübeck heeft bezocht, zal een vakantie naar Schleswig-Holstein tijdens uw MSC Noord-Europa cruise - met de mooie stranden van Schleswig en de duinen bezaaid met helmgras, gestreepte vuurtorens, commerciële havens op diepe fjorden en variërend weer en de typisch Noordse sfeer van Holstein - een bezoek zijn dat gewijd is aan de mooie natuur.