Warnemunde

Een bekende Duitse kustplaats
De cafés en boetieks van Am Strom
Een groot strand aan de Oostzee

Vind Noord-Europa cruises

Warnemünde/Berlijn

Zilverachtige duinen

De Warnemünde-buurt in Rostock is een bekende Duitse kustplaats die u kunt bezoeken wanneer u aankomt bij de Duitse kusten tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa.
Aan de monding van de rivier de Warnow in de Oostzee, zal Warnemünde u verrassen met villa's, hotels en het grote witte en zilveren strand. Het hart van de stad is Am Strom, naast de haven, waar voormalige woningen van kapiteins en vissers zijn omgebouwd tot koffiehuizen en boetieks. Op een excursie tijdens de cruise kunt u verdergaan naar Schwerin.

De stad, omringd door meren en met een sprookjesachtig slot dat tot de verbeelding spreekt, blijkt een aangename verrassing dankzij de architectuur en de historische sfeer. Tijdens de excursie kunt u ook Lubecca bewonderen, een van de weinige steden langs de noordkusten van Europa die de glorie van middeleeuwse tijden goed heeft weten te behouden.

De stad, ook wel het Venetië van de Oostzee genoemd, was langer dan twee eeuwen vaandeldrager van de Hanze en tevens een van de rijkste en machtigste van de Europese steden. De commerciële welvaart wordt het beste uitgedrukt in de architectuur: van het oudste Rathaus van Duitsland tot kerken met de hoogste klokkentorens en herenhuizen van kooplieden.

Lubecca is de eerste stad van Noord-Europa die in 1987 werd opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Ten slotte moet u het kosmopolitische Berlijn, de grootste en meest bruisende stad van Duitsland, zeker een bezoek brengen. Een van de monumenten om te bezoeken is de Brandenburger Tor. Het monument ligt dicht bij de Rijksdag, de zetel van het Duitse parlement. Het werd ontworpen naar het model van de Acropolis in Athene en in 1791 gebouwd als triomfboog van de stad. Later groeide het uit als symbool van een verenigd Duitsland.

De Brandenburg Tor torent over de siertuinen in Pariser Platz, die zich in de oostelijke richting uitstrekt naar de brede, met bomen omzoomde Unter den Linden-laan. Het betekent “Onder de lindebomen” en wordt omringd door winkels en cafés.

Must sees in Warnemunde

Ontdek onze excursies

  DE HAVEN BEREIKEN

  De haven van Warnemünde

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven van Warnemünde bereikt kan worden.

  Cruise Terminal:

  Cruise terminal
  Warnemünde Cruise Center, Am Passagierkai 3, 18119 Rostock-Warnemuende

  DE HAVEN BEREIKEN PER

  • Auto

   Neem afslag 14 (Rostock-West) en volg de B103 richting Warnemünde. Neem daarna de afslag "Werftallee" Volg in Warnemünde de borden naar Passagierkai en rijd naar het Warnemünde Cruise Center.
   Auto

   Parkeerinformatie

   PARKEN UND MEER

   WARNEMUNDE - SHUTTLE Parking  


   Adres: Handelsstrasse 4, 18069 Rostock
   Tel: +49 381 / 877 33 285
   E-mail: buchung@parken-und-meer.de


   MSC Parking kan tot 48 uur voor vertrek van de cruise gereserveerd worden. Reserveringen na 48 uur voor vertrek kunnen direct bij MSC Parking gemaakt worden tegen hetzelfde tarief wanneer u uw cruise documenten toont. 

   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo  

   SHUTTLE Parking - Onoverdekte parkeerplaats

   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 8 € 89
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 11 € 119
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 12 € 119
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 13 € 129
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 15 € 129
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 22 € 169

   SHUTTLE Parking - Overdekte parkeerplaats

   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 8 € 129
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 11 € 159
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 12 € 159
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 13 € 169
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 15 € 169
   Auto / Suv (7 zitpl) / Bus (9 zitpl) 22 € 209
  • Vliegtuig

   Openbaar vervoer:

   Cruise terminal Warnemünde kan per taxi worden bereikt vanaf het vliegveld van Rostock-Laage
   Vliegtuig

  Duitsland

  In de voetsporen van de Hanze
  In de voetsporen van de Hanze

  Vandaag de dag neemt een vakantie naar het noorden van Duitsland u mee naar een regio met een landelijke charme.

  In tegenstelling tot de hoofdstad van de deelstaat Schleswig-Holstein, Kiel, een bruuske werkhaven, is het vrij van stedelijke ontwikkeling en wordt de zachte Oostzeekust gekerfd door fjorden. De westkust is wild en ruig door de wind en het wordt overal overdekt door kleurrijke luchten die een inspiratiebron zijn geweest van menig kunstenaar. Zelfs in Lübeck is de geschiedenis goed te voelen. Deze voormalige stadstaat kent een even rijke en complexe geschiedenis als een verhaal dat is bedacht door de beroemde inwoner van de stad, Thomas Mann. Net zoals de andere mysterieuze oude steden van Duitsland: met een erfenis en gevoel van cultuur die eeuwenlang onder de Hanze zijn doorgegeven.

  Zodra u de culturele grootmachten Hamburg en Lübeck heeft bezocht, zal een vakantie naar Schleswig-Holstein tijdens uw MSC Noord-Europa cruise - met de mooie stranden van Schleswig en de duinen bezaaid met helmgras, gestreepte vuurtorens, commerciële havens op diepe fjorden en variërend weer en de typisch Noordse sfeer van Holstein - een bezoek zijn dat gewijd is aan de mooie natuur.