Tallinn

Een betoverend stadscentrum
Het geplaveide marktplein
Het laat-middeleeuwse stadhuis

Vind Noord-Europa cruise

Tallinn

Een eeuwenoude hanzeatische haven

Tallinn, Estlands compacte, levendige hoofdstad met haar charmante kern die omringd wordt door middeleeuwse muren, is gevormd door bijna duizend jaar aan vreemde invloeden.
Een cruise naar de Baltische Zee met MSC Cruises neemt u mee naar het hart van Tallinn en de oude binnenstad, die nog steeds grotendeels omringd wordt door middeleeuwse stadsmuren. In het midden vindt u de Raekoja plats, de historische markt. Daarboven ligt Toompea, de burcht op een heuveltop die behoorde tot Duitse ridders die over de stad heersten in de middeleeuwen.

Raekoja plats, het geplaveide marktplein in het hart van de oude binnenstad, is zo oud als de stad zelf. Aan de zuidkant staat het vijftiende-eeuwse stadhuis (Raekoda) dat beschikt over elegante gotische bogen op de begane grond en een mooie kerktoren aan de noordzijde.

Bij de top van de kerktoren bevindt zich Vana Toomas, een zestiende-eeuwse windvaan met daarop een middeleeuwse stadswacht: het stadsembleem van Tallinn. Het goed gemarkeerde en informatieve museum binnen de kelderzaal vertelt de geschiedenis van het stadsleven in Tallinn door de eeuwen heen en vanuit de klokkentoren kunt u genieten van een mooi uitzicht. Voor een nog mooier uitzicht op het stadsplein, kunt u de wenteltrap van de toren van het stadhuis beklimmen.

De veertiende-eeuwse kerk van de Heilige Geest (Puhä Vaimu kirik) op Pühavaimu is de oudste stad van de stad. Het is een klein gotisch bouwwerk met gestucte kalkstenen muren, getrapte gevels, een gesneden houten interieur, een lange kopergroene spits en een sierlijke klok uit 1680 - de oudste van Tallinn.

Een mooi contrast is de laat gotische St Nikolaaskerk (Niguliste kirik), ten zuidwesten van Raekoja plats. Het dient nu als museumvan kerkkunst en exposeert middeleeuwse grafstenen en de spookachtige Danse Macabre (“Dans met de dood”) van Bernt Notke.

Must sees in Tallin

Ontdek onze excursies

  Estland

  Tussen spa's en de middeleeuwen
  Tussen spa's en de middeleeuwen

  Een MSC Noord-Europa cruise naar Estland biedt een mengeling van stedelijkheid en wildernis, het middeleeuwse en het moderne, met afbrokkelende kastelen en kleurrijke ontwerpen doordrongen in het stadslandschap.


  Een efficiënt transportsysteem maakt het eenvoudig om u te verplaatsen en de technisch aangelegde, vriendelijke bewoners verwelkomen bezoekers met open armen. Spanning tussen de oude generatie Russen en Esten is een overblijfsel uit de Sovjettijd, hoewel jongere generaties vrij met elkaar omgaan. De hoofdstad van Estland, Tallinn, heeft een prachtig middeleeuws centrum en een bruisend stadsleven, dat alleen wordt geëvenaard door dat van de levendige studentenstad Tartu. Pärnu, een populair zeeresort, beschikt over fantastische zandstranden. Voor goedkope spabehandelingen, een mooi kasteel en ongerept platteland kunt u naar het eiland Saaremaa gaan en het Lahemaa Nationaal Park buiten Tallinn biedt een voorproefje van ongerepte wildernis.

  In de zomer is Estland een paradijs voor watersportliefhebbers: hier kunt u windsurfen, kajakken, kanoën of simpelweg naar het strand gaan. Wandelen, fietsen en paardrijden zijn populair zowel op het vasteland van Estland als op de eilanden voor de kust, zoals Saaremaa en Hiiumaa. Bijna twintig procent van Estland is beschermd gebied, verdeeld over vier nationale parken en talloze natuurreservaten waar vele soorten wilde dieren en vogels leven.