Cherbourg

Een schilderachtige oude binnenstad 
De Basilique de la Trinité
Plage Verte, een voormalig strand

Vind Noord-Europa cruises

Cherbourg

Een doolhof van steegjes

Hoewel haar hoogtijdagen als een trans-Atlantische passagiershaven al lang voorbij zijn, is het redelijk grote Cherbourg op het noordelijkste punt van het schiereiland Cotentin een mooi aankomstpunt voor uw MSC cruise naar Frankrijk.
 
Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise biedt u de kans om de oude binnenstad van Cherbourg te bezoeken, gelijk ten westen van de kade. Het is een intrigerend doolhof van steegjes vol met winkels en restaurants.

Het aantrekkelijke cluster van kleine winkels en boetieks rond de Place Centrale omvat een plek om het bekendste product van de stad te kopen, de originele Cherbourgparaplu, op 30 rue des Portes. De geweldige donderdagmarkt wordt gehouden bij rue des Halles, dicht bij het majestueuze theater met zijn gevel uit de belle époque. Een plezierige wandeling ten noorden van de commerciële zone leidt naar de Basilique de la Trinité en het voormalige stadsstrand, dat nu onderdeel is van het Plage Vert.

Voorbij Cherbourg, de belangrijkste haven van het schiereiland, geven op de ingesneden noordelijke landtong kleine havens zoals Barfleur en St-Vaast een voorproefje van de rotsachtige Bretonse kust, terwijl La Hague in het westen een mooi scala aan met heide begroeide kliffen biedt en een lappendeken van velden verdeeld door stenen muren.

Het vriendelijke havendorpje Barfleur, 25 km ten oosten van Cherbourg, was zeven eeuwen geleden de grootste haven van Normandië. Het aantal inwoners en schatten van het dorpje is sindsdien flink afgenomen en vandaag de dag is het een opvallend rustige plek waar de schilderachtige grijs-granieten kade weinig toeristen trekt.

Het mooie St-Vaast-La-Hougue, 11 km ten zuiden van Barfleur, is een ontspannen resort dat in de zomer tot bloei komt. Talloze kleine jachten die het kanaal oversteken, meren aan in de baai waar Eduard III onderweg stopte naar Crécy, met daarachter een rij vestingen die dateren uit de tijd van Vauban.

Must sees in Cherbourg

Ontdek onze excursies

  Frankrijk

  De Atlantische bries
  De Atlantische bries

  Bretagne en Normandië zijn allebei typisch Frans maar hebben ieder ook een unieke identiteit en behoren tot de meest intrigerende en onderscheidende regio's van Frankrijk.


  Bezoekers kunnen één of beide plaatsen verkennen tijdens een MSC Noord-Europa cruise, waarbij u de prachtige kans krijgt om te ontdekken wat het land te bieden heeft. Beschutte witte zandstranden en wilde ruige kustlijnen, statige middeleeuwse burchten en mysterieuze megalieten, sierlijke gotische kathedralen en adembenemende architectuur en heide bezaaid met wilde bloemen en diepe oerbossen. Misschien het beste van alles is de heerlijke en uitbundige gastronomie: van de zeevruchtfestijnen in de talloze kleine havens tot de rijke, scherpe kazen van landelijk Normandië.

  Een cruise naar Normandië neemt u ook mee naar de geliefde grote havens van het gebied: Rouen, Dieppe, Cherbourg en Le Havre. In het binnenland is het een mooie vruchtbare gordel van rustige weilanden, waar de meeste bezoekers meteen richting de restaurants gaan van de Pays d'Auge en de Suisse Normande. Hoewel de geneugten van Normandië misschien minder intens zijn dan die van Bretagne beschikt Normandië ook over een redelijk aantal stranden. Deze variëren van het kiezelstrand van het mooie Étretat tot de uitgestrekte zandstranden die het westelijke schiereiland Cotentin omlijnen.